Tek Sermayemiz Yetişmiş İnsan Gücümüz

Tüm Sanayi İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Hasan Sert, Türkiye’nin tek sermayesinin yetişmiş insan gücü...

Tüm Sanayi İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Hasan Sert, Türkiye’nin tek sermayesinin yetişmiş insan gücü olduğunu söyledi.

TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, Süleyman Demirel Üniversitesi’nde (SDÜ) İş Dünyasının Sorunları ve Girişimcilik konulu konferans vermek üzere geldiği kentte SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette, yoğun programına rağmen SDÜ’nün çağrısına yanıt verdiğini belirten Sert, artık dünyada gelişmiş ülkelerin ticaretten çekilip bunu özel sektöre aktardığını söyledi. Ülkelerin kalkınmasının en çok ticari yolla olduğuna dikkat çeken Sert, bu büyümenin üniversitelerle olacağını belirterek şöyle konuştu: “Eğer ticaret erbabı, iş adamaları üniversitenin gözlerine bakmazlarsa, hayallerini süslemezlerse ülkelerin geleceği çok başarılı olmaz. TÜMSİAD olarak 53 şubemizle birlikte o çevredeki üniversitelerle ortak çalışma yapıyoruz. Yakalanmış ve zor elde edilen bilgileri iş dünyasına böyle aktarabiliriz. Bizim o bilgileri elde etmeye zamanımız yok. Bu nedenle işadamlarını üniversitelerle buluşturuyoruz. Son 10 günde 4 üniversitede konferans verdik. Amacımız üniversite ve iş dünyasının buluşması. Nasıl üniversiteye ve o kente katkı yapabiliriz ülke gelişmesine nasıl katkı sağlayabiliriz bunun çabasındayız.”

Reklam
Reklam

Türkiye’de girişimcilerin daha çok olması gerektiğini kaydeden Sert, şunları söyledi: “Türkiye’de 50 bin civarında ihracatçıyla 150 milyar dolarlık ihracat rekoru kırabildik. Bizim daha çok yapacağımız iş var. Türkiye’de bütün grupların aynı odağı olan 2023 hedefimiz var. Belki 500 milyar dolarlık ihracat ve kişi başına düşen 25 bin dolarlık gelir hedeflerini ancak işbirliğiyle sağlayabiliriz. Çünkü, 12 yıl çok çabuk geçer. 400 milyar dolarda kalır. Gelir seviyemiz düşüktür. Sonra nerede hata yaptık diye sorarız. Böyle olmaktansa şimdiden davranıp değişik organizasyonlarla değişik gruplarla, bu başarıyı sağlayalım diyoruz. İşte bunun da ayaklarından biri üniversiteler. Memleketimizin yarınları bugünlerden daha iyi olsun. Bunu yapacak olanlarda biz ve sizlersiniz. Türkiye’nin yeraltında fışkıran petrol kaynakları yok. Tek sermayemiz iyi yetişmiş insan gücümüz. Bu sermayeyi iyi kullanmak etkin kullanmak zorundayız. Biz istikrardan, birlikten, güçlü olmaktan yanayız”

TÜMSİAD SDÜ İÇİN LOBİ GÖREVİ GÖRÜYOR

Reklam
Reklam

SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, üniversite sanayi işbirliğinin önemine değinerek, TÜMSİAD’ın SDÜ için Ankara’da önemli lobi faaliyetinde bulunduğunu söyledi. İbicioğlu, SDÜ olarak burada iş gücünü yenilikçi endüstri ile birleştiren bir anlayış ortaya koyduklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun için sanayi üniversite işbirliğine büyük önem veriyoruz. Tarım, hizmet ve sanayi sektöründe 17 fakültemizi 17 sektörde buluşturup sorunların yerinde tespiti için akademisyenlerimizi sahaya indiriyoruz. Haftalık esnaf ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Isparta ekonomisi, Türkiye ekonomisi, küresel bazda ülkenin dışarıdaki problemlerinin çözümü noktasında TÜMSİAD önemli bir kuruluş. Bizim problemlerimizin Ankara’da çözümü için lobi gücümüz olmalı. İşte TÜMSİAD, bu sorunların çözümünde Ankara’da bize sahip çıkıyor. Sayın Sert, birikimlerini bizim için harcıyor. Yoğun çaba gösteriyor. Kendisini ben Isparta’nın fahri hemşehrisi olarak görüyorum. Üniversitemizin sesi bundan böyle daha gür çıkacaktır.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: