Tek tıkla videolarınızın kalitesini arttırın!

Artık Google+’a kötü kaliteli bir video yüklerseniz, gözünüz arkada kalmayacak. Çünkü Google+ videonuzu iyileştirme özelliği kazandı.

Hangi sosyal medya ağı yüklediğiniz videoların kalitesini artırabiliyor? Geçen hafta sonuna kadar bu soruya cevap “hiçbiri” idi. Ama Google bu hafta sonu devreye soktuğu sistem ile, artık Google+ içinde yüklediğiniz videoların kalitesini artırıcı işlemden geçirebiliyor.

Google mühendislerinden Tim St. Clair’in blog sayfasında paylaşılan bilgilere göre, Google+ yüklediğiniz videolarıinceliyor. Eğer analiz sonucunda sistem videonun kalitesinin artırılmasını mümkün bulursa, size bir uyarı veriyor. Kabul ederseniz videonun üzerinde otomatik bir dizi işlem yapılıyor.

Reklam
Reklam

Google+’ın videoda yaptığı düzeltmeler arasında otomatik ışık ayarı, netlik ayarı, renk ayarı ve hareket dengelemede bulunuyor. Yakın gelecekte eklenecek bir başka özellik de, videolardaki zor duyulan konuşmaları tarayıp, olabiliyorsa daha anlaşılır hale getirmek olacakmış.

Yüklenen fotoğraflar için bu işlemi uzun süredir yapan Google+, videolar için geliştirme servisini bu hafta sonu hizmete açtı. Şu anda bu özellik Mac, Windows ve ChromeOS işletim sistemlerinde mevcut. Ayrıca Google+ Photos uygulamasından da kullanmak mümkün. Sistemi deneyenler videolarda gerçekten de gözle görülür bir iyileştirme olduğunu söylüyorlar.

Google’ın video iyileştirme servisinin nasıl çalıştığını ve görüntü kalitesi açısından düşük olan videoları nasıl iyileştirdiğini gösteren o videoyu izlemek için tıklayın.