TEKEL işçileri, direnişin simgesi oldu

Direnişlerine 7 gündür devam eden TEKEL işçileri TÜRK-İŞ Genel Merkezi önünde bekleyişlerini sürdürüyor.

ANKARA(ANKA) - Direnişlerine 7 gündür devam eden TEKEL işçileri TÜRK-İŞ Genel Merkezi önünde bekleyişlerini sürdürüyor. Dün, TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu durum değerlendirmesi ve yol haritası için toplantı yapmıştı. Yönetim Kurulu’nun bugün de toplanması bekleniyor.

TEKEL işçilerine, siyasi partiler,demokratik kitle örgütleri, esnaf ve yurttaşlar destek olmaya devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen işçilere her gün çeşitli illerden katılım sürüyor.

Öte yandan işçilerin barınma sorunu devam ediyor. Bir çok sendika misafirhanesini açmasına rağmen işçiler misafirhanelerde, koltuklarda, sandalyelerde uyumak zorunda kalıyor. Çoğu işçi de kendi inisiyatifiyle otelde kalıyor. Sağlık sorunları nedeniyle TÜRK-İŞ Genel Merkez binasındaki revire başvurular arttı. İşçilerde çok fazla bel ağrısı, boğaz enfeksiyonu ve akciğer rahatsızlıkları baş gösterdi. Dışkapı Hastanesi’nde anjio olan işçinin tedavisi sürerken, Ali Can Akyel adlı işçi ise Numune Hastanesi Ortopedi Bölümü’nde yatıyor. İşçilerde soğuktan yüz felci gelişmeye başladı. Bütün bunlara karşın işçiler "ölmek var, dönmek yok” diyorlar. Bugün tekrar toplanacak olan Yönetim Kurulu’nun toplantı saatine ilişkin net bilgi alınamadı.

Reklam
Reklam