TEKEL işçilerine ücretsiz traş

TEKEL işçileri eylemlerinin 48. gününe girerken, bir bölüm TEKEL işçisi kendilerini ziyarete gelen berberler tarafından ücretsiz traş edildi.

ANKARA(ANKA)-TÜRK İŞ Genel Merkezi önünde eylem yapan TEKEL işçileri bu eylemlerinin 48. gününe girerken, bazı TEKEL işçileri kendilerine destek ziyaretine gelen bir grup berber tarafından ücretsiz traş edildi.

Kendine "Show Takımı" adını veren berberler TEKEL işçilerinin kazanılmış haklarının ellerinden alınmasını İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne aykırı bulduklarını kaydederek, "1.5 bin -2 bin TL maaş alan TEKEL işçilerine 650 TL maaşı reva gören Sosyal devlet bunu yapar mı?" diye sordular.

-MERAL:"ÇÖZÜM SÜRECİNİN BU KADAR UZAMASI BİLE YANLIŞ"-

Reklam
Reklam

Bu arada, işçileri ziyarete gelen CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral çadırları dolaşıp hem işçilerle sohbet etti hem hem de işçilere şakalar yaptı. ANKA'nın sorularını da yanıtlayan Meral, işçilerin hakkını korunmasını istediklerini belirterek, "İşçiler yeni bir hakkın peşinde değil" dedi. Çözüm sürecinin bu kadar uzamasının bile yanlış olduğunu vurgulayan Meral, "İşçi diyor ki; benim hakkımı ver, istediğin yere gönder, bundan daha doğal talep teklif var mı? Yeni bir hak istemiyor. Birilerin dediği yeni maceralar yaratmak için değil, bunların hepsi yuvasını çoluğunu çocuğunu bırakıp gelmiş. Ekmeğinin mücadelesini veriyor. Emeğe alınterine saygı duyan her insanın bu insanların hakkına saygı duyması gerekir. Onun da bugün yarın sonucunu bekliyoruz" diye konuştu

-TEKEL İŞÇİLERİNE ERZAK DAĞITIMI-

TEKEL işçilerinin eyleminin 48 gününde ziyarette bulunan 81 çeşitli illere mensup CHP il ve ilçe örgüt temsilcileri bir kamyonet dolusu içinde zeytin peynir ve lokum bulunan erzak paketlerini çadır çadır dolaşıp işçilere dağıttılar.

Reklam
Reklam

İstanbul Feminist Kadın Kollektifi 60 kişilik bir grupla gelerek kadınların özel ihtiyaçlarınının yanı sıra her türlü giyim çamaşırı dağıttı. Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) düzenleyecekleri miting öncesi Türk-İş Genel Merkezi önüne de uğrayarak sloganlarla işçilere destek verdi. (ANKA)