Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı Çeyrek Finalde

Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı, B Grubu’nda 5 maçıda kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı.8 Haziran-7...

Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı, B Grubu’nda 5 maçıda kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı.

8 Haziran-7 Temmuz arasında Almanya'nın Frankfurt şehrinde gerçekleşecek olan Tekerlekli Sandalye Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek Milliler, 5 Temmuz’da çeyrek final ilk maçına çıkacaklar.

B Grubu'nda yer alan milliler son iki gün İsveç'i 70-58 ve dört maçta dört galibiyeti bulunan İspanya'yı 63-49 yenerek tur atlamayı başardı. İsveç önünde Özgür Gürbulak 26 sayı 12 ribaund 12 asist ile triple double yaparken Ferit Gümüş 16 sayı, Fikri Gündoğdu da 6 sayı üretmişti. İspanya karşısında Özgür Gürbulak 17 sayı 7 ribaund 7 asist, İsmail Ar 13 sayı, Ferit Gümüş 13 sayı 8 ribaund 4 asist kaydetmişti.

Reklam
Reklam

Büyük Britanya A Grubu'nu beş maçta beş galibiyet ile lider tamamlarken Hollanda, İtalya, Almanya ve B Grubu'nu namağlup bitiren Türkiye’nin yanı sıra, İspanya, İsveç ve Polonya çeyrek finale kaldı.

5 Temmuz'da oynanacak çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde:

İsveç - Hollanda

İtalya - İspanya

Türkiye - Almanya

Büyük Britanya - Polonya

Millilerin Avrupa Şampiyonası Çeyrek Finali'ndeki rakibi grubunu dördüncü sırada bitiren Almanya olurken karşılaşma 5 Temmuz Cuma günü TSİ 19.30'da oynanacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: