Tekerlekli Sandalye Basketbolundaki Olaylı Maç

Osmaniye 7 Ocak Engelliler Tekerlekli Sandalye Spor Kulübü Başkanı Muttalip Altun, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray ile Beşiktaş RMK

Osmaniye 7 Ocak Engelliler Tekerlekli Sandalye Spor Kulübü Başkanı Muttalip Altun, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray ile Beşiktaş RMK Marine arasındaki maçta çıkan olaylara tepki gösterdi.

Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerin maçında centilmenliğin maçı kazanmaktan önemli olduğunu kaydetti.

Engellilerin yaptığı sporun kötü emellere alet edilmemesi gerektiğini belirten Altun, şöyle devam etti:

"Galatasaray ve Beşiktaş RMK Marine maçında tekerlekli sandalyeleri parçalayıp, yangın tüplerini patlatarak bir savaş havası oluşturmak insanlık dışı bir şey. Bu, spora yapılan en büyük darbedir. Böyle şeyleri bizim sporumuza yansıtmasınlar. Böyle taraftar istemiyoruz. Böyle olacaksa bizler spor yapmayalım, maçlarımızı seyircisiz oynayalım. Onlar taraftar değil zaten. Hiçbir spor karşılaşmasında şiddeti ve centilmenlik dışı hareketi tasvip etmiyorum. Engelli oyuncular bunları hak etmiyor. Bizler spor yapıyoruz, yaptığımız sporun başka şeylere alet edilmesini istemiyoruz. Biz engelliler olarak sporu spor olsun diye yapıyoruz. Sahada bir takım kazanır ama en önemlisi centilmenlik kazanır. Bir karşılaşmanın öncesinde ve sonrasında seyircinin selamlandığı iki spor vardır. Onlarda Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol maçı ile boks maçıdır. Başka spor branşı yoktur. Çünkü bizlerin orada verdiği mücadele birbirimize karşı değil hayata karşı verdiğimiz mücadeledir. Sporu sadece bir araç olarak kullanıyoruz."

Reklam
Reklam

Karşılaşmada çıkan olaylarda iki rakip engelli sporcunun sarılarak birbirlerini korumaya çalışmasından etkilendiğini ifade eden Altun, olayları çıkaranlara en ağır cezaların verilmesini istediklerini belirtti.

Engellilerin yaşam haklarına saldırının kabul edilemeyeceğini kaydeden Altun, şunları kaydetti:

"Karşılaşmadan sonra birçok engelli arkadaşım beni telefonla arayarak çıkan olaylardan olumsuz etkilendiğini söyledi. Engelliler hassas bir ruha sahiptir. Böyle holiganların olay çıkarmasından sporla uğraşsın, uğraşmasın bütün engellilerin etkilediğini düşünüyorum. Bizler engelli kulüpleri olarak evinden çıkmayan, sosyal hayata küsmüş insanları kazanmaya, onları spor aracılığı ile sosyal hayata tutunmaları için uğraşırken, spor sahalarında böyle olayların yaşanması, engelliler için gayretlerimizi boykot niteliğindedir. Şiddetle kınıyorum. Olayları çıkaranların en ağır cezaların verilmesini istiyorum."

Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: