Tekerlekli Sandalye Dünya Kupasına 28 Ülkeden 250 Sporcu Katıldı

Tekerlekli Sandalye Tenis Dünya Kupası, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kızılağaç Turizm Bölgesi'nde(KTB) Clup Ali Bey...

Tekerlekli Sandalye Tenis Dünya Kupası, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kızılağaç Turizm Bölgesi'nde(KTB) Clup Ali Bey tenis kortlarında başladı.

Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı 'BNP Paribas Tekerlekli Sandalye Tenis Dünya Kupası'na 28 ülkeden 52 takım ile 250 sporcu katıldı.

Manavgat'ta yapılan şampiyonaya Arjantin, Avustralya, Avusturya, Belçika, Hırvatistan, Kanada, Şili, Fransa, Büyük Britanya, Almanya, Yunanistan, Irak, İsrail, İtalya, Japonya, Güney Kore, Hollanda, Nijerya, Polonya, Türkiye, Rusya, Güney Afrika, İspanya, Srilanka, İsveç, Tanzanya, Tayland ve ABD katıldı.

Reklam
Reklam

Turnuva Direktörlüğünü Tekerlekli Sandalye Tenis Menajeri Dianne Elaine Fowler, Başhakemliğini Gold Badge ve Anders Wennberg'in yaptığı ve 32 hakemin görev aldığı şampiyonada tahsis edilen 15 kortta her gün 45 maç olmak üzere turnuva boyunca 300'ün üzerinde maç oynayacağı belirtildi. Şampiyonaya katılan ülkeler Junior, Quad, kadınlar ile erkekler 1. ve 2. grup kategorilerinde yapacakları karşılaşmalar sonrası ve final maçı yapacak.

Şampiyonaya Milli Takım Antrenörleri Soner Arıburnu, Selim Çabuk ve Berfin Erdoğan nezaretinde hazırlanan Tekerlekli Sandalye Türk Tenis Milli Takımı; Büşra Ün, Ebru Bulgurcu, Jülide Yıldız, Neşe Aydemir, Muharrem Çakmak, Turan Akalın, İsmail Cantürk ve Hakan Güngör'den oluşan 8 kişi ile mücadele edecek.

Ali Bey Clup Manavgat havuz başında bulunan ana sahnede gerçekleştirilen açılış seremonisi takımların bayraklarıyla geçişiyle başladı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) Tekerlekli sandalye Komitesi Üyesi Mark Bullock, TBESF Başkanı Demirhan Şerefhan birer konuşma yaparak şampiyonaya katılan takımlara başarılar dilemelerinin ardından grupların kura çekimi ve takımların eşleşmeleri yapıldı.

Reklam
Reklam

TBESF Başkan Vekili Bülent Yağar, Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Ataşer ve Ali Bey Club Manavgat Genel Müdürü Kerem Kutbay’ın da katıldığı açılış seremonisinden sonra tesisin animasyon ekibinin gösterileri sporculardan büyük alkış aldı.

Başkan Demirhan Şerefhan, "29 yıllık bir tarihi olan böylesine saygın bir turnuvaya ikinci kez ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyuyoruz. Bu yıl aynı zamanda 100. yıl dönümünü kutlayan Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) için özel bir yıl. Dünyanın en iyi sporcularının yarışacağı bu çarpıcı şampiyonada oyuncular arasında yeni arkadaşlık bağlarının kurulacağını eski dostlukların ise daha da kuvvetleneceğine inanıyorum. " diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: