Tekfen Filarmoni Rhodiapolis’te

Tekfen Filarmoni Orkestrası 11 Haziran’da Antalya’nın Kumluca ilçesinde bulunan Rhodiapolis Antik Tiyatrosu’nda konser verecek.23 farklı...

Tekfen Filarmoni Orkestrası 11 Haziran’da Antalya’nın Kumluca ilçesinde bulunan Rhodiapolis Antik Tiyatrosu’nda konser verecek.

23 farklı ülkeden sanatçılarından oluşan Tekfen Filarmoni Orkestrası’nın Helenistik dönemin izlerini taşıyan Rhodiapolis Tiyatrosu’nda düzenleyeceği konser, Şef Saim Akçıl yönetiminde gerçekleşecek. Arkeolojik kazı çalışmalarıyla ortaya çıkarılan Helenistik döneme ait 1500 kişilik antik tiyatro, Tekfen Filarmoni ile müziğin evrensel diline yeniden ev sahipliği yapacak.

Tekfen Vakfı desteğiyle düzenlenen konserin amacının, Kumluca Belediyesi, Rhodiapolis Kazı Başkanlığı ve Rhodiapolis Arkeolojik Girişim Grubu’nun ortak çabalarıyla yürütülen çalışmalara dikkat çekmek, yöre halkı ve misafirlerin maddi ve manevi desteğini sağlamak olduğu bildirildi.

Reklam
Reklam

TEKFEN FİLARMONİ ORKESTRASI

Sahip olduğu repertuvarı ve eşlik ettiği yerel çalgılarla özel bir konuma sahip olan Tekfen Filarmoni Orkestrası, 1992 yılında şef Saim Akçıl yönetiminde, Karadeniz Oda Orkestrası adı altında kuruldu. Tekfen Filarmoni Orkestrası yıllar içinde, farklı kültür ve ülkelerden çeşitli geleneksel çalgılara ve onlar için yazılan bestelere konserlerinde yer vererek orkestralar arasında farklı bir konuma sahip oldu. Orkestra, zaman içinde gelişerek büyüdü ve Karadeniz bölgesine ilave olarak Hazar Denizi ve Doğu Akdeniz ülkelerinden sanatçıları da bünyesine katarak bayrak sayısını yirmi üçe çıkardı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: