Tekfen, Socar ile ön mutabakata vardı

İstanbul (AA)- Tekfen İnşaatın yüzde 50'si, 520 milyon dolar bedelle Azerbaycan devlet petrol şirketi Socar tarafından kurulacak şirkete satılacak. Tekfen Holdingden Borsaya gönderilen yazıda, şirketin yüzde 99,99 oranında pay ile sahibi olduğu Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş (Tekfen İnşaat) hisselerinin bir bölümünün, Azerbaycan, Türkiye ve diğer ülkelerde Socar tarafından yapılması planlanan yatırımların Tekfen İnşaat kanalıyla gerçekleştirilmesi şartıyla Socar'a satışı konusunda ortaklık şartlarının belirlenmesi için görüşmelere başlanmasına karar verildiği anımsatıldı.

Reklam
Reklam

Yazıda, 5 Ağustos 2008 tarihli açıklamada bu konudaki görüşmelerin devam ettiğinin bildirildiği hatırlatılırken, teknik heyetlerce yapılan görüşmeler sonucunda 5 Eylül 2008 Cuma günü Bakü'de Socar ile ön mutabakata varıldığı bildirildi. Tekfen'in yazısında şunlar kaydedildi:"Buna göre, kontrolü Socar'da kalmak üzere, Socar tarafından kurulacak yeni bir şirkete Tekfen İnşaat'ın yüzde 50 hissesinin 520 milyon dolar bedelle nakden satılması, Tekfen İnşaatın yönetiminin her zaman şirketin kontrolünde
olması, Tekfen İnşaatın yönetim kurulunun 10 üyeden oluşması ve bunun 6'sının şirketimizce temsil olunması, Socar'ın, Azerbaycan, Türkiye ve diğer ülkelerde yapacağı müteahhitlik hizmetlerinin münhasıran Tekfen İnşaat ile gerçekleştirilmesi ve bu hizmetlerin maliyetten az yüzde 15 kar ile yapılması hususunda mutabakat sağlanmıştır. Bu aşamada, her iki tarafın mukavele gereği yapmaları gereken işlemleri tamamlaması ve nihai hisse satış sözleşmesinin en kısa süre içinde imzalanması için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir. Bu konuda herhangi bir süre tespit edilmemiştir. Hisse satış sözleşmesinin imzalanmasını müteakip 3 aylık bir süre içinde mali ve hukuki denetimler gerçekleştirilerek, satış işlemi tamamlanmış olacaktır."

Reklam
Reklam