Tekin: Akdeniz oyunları referans olacak

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin, 2020 yılında yapılacak olimpiyat oyunlarında en...

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin, 2020 yılında yapılacak olimpiyat oyunlarında en güçlü adayın İstanbul olacağını belirterek, bu yüzden 2013’te Mersin’de yapılacak Akdeniz Oyunlarının referans olacağını dile getirdi.
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu ziyaret eden Tekin, Hükümet olarak Mersin'i çok yakından takip ettiklerini belirterek, buradaki organizasyonları doğru bir şekilde hayata geçirmek için tüm bürokratların konuya hassasiyetle yaklaştığını kaydetti.
2013 yılında Mersin’de yapılacak Akdeniz Oyunlarını hatırlatan Tekin şöyle devam etti: ''Burada yapılacak her şey zamanında ve yerinde inşa edilecek. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve diğer bakanlarımız, konu üzerinde sürekli olarak bir araya gelip, fikir alışverişinde bulunuyor'' ifadesini kullandı. Mersin'e ilk kez geldiğini anlatan Tekin, “Bundan sonraki süreçte Akdeniz Oyunlarının da etkisiyle sıkça Mersin halkıyla buluşacağız. Organizasyonun eksiksiz olarak tamamlanması için ellerimizden geleni yapacağız. Hükümet ve bakanlık olarak, Mersin'i önemsediklerine dikkat çeken Tekin şöyle devam etti: ''Mersin bizim için çok önemli. Bu yüzden Akdeniz Oyunlarını çok iyi yapmalıyız. Çünkü 2013'ün hemen ardından 2020 yılındaki Olimpiyat Oyunlarına sıra geliyor. Şu an için Olimpiyat Oyunları için en güçlü aday İstanbul diye görünüyor. Akdeniz Oyunları bu noktada bizim için referans olacak. Bu yüzden Mersin'e yapılacak her şeyi layıkıyla yerine getireceğiz.''
Vali Güzeloğlu da Mersin'in 7'den 70'e her kesiminde Akdeniz Oyunlarının heyecanının yaşanmaya başlandığını ifade ederek, hükümetin destekleriyle bu organizasyonu Mersin'e yakışır halde tamamlayacağız'' şeklinde konuştu.
Güzeloğlu, konuşmaların ardından Bakan Yardımcısı Tekin'e, içerisinde Mersin'de üretilen tarımsal ürünlerin bulunduğu sepet hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz