Tekin, Aydın’a Dönüş Sebeplerini Açıkladı

2012-2013 sezonu öncesinde Spor Toto 3. Lig 2. Grup takımlarından Bursa Nilüferspor ile anlaşan ancak,...

2012-2013 sezonu öncesinde Spor Toto 3. Lig 2. Grup takımlarından Bursa Nilüferspor ile anlaşan ancak, beş hafta sonra görevini bırakan Aydınlı teknik direktör Tevfik Ata Tekin, konuyla ilgili açıklama yaptı. Bursa Nülüferspor’un teklifini hedefleri doğrultusunda kabul ettiğini belirten Tekin, Bursa Nilüferspor Başkanı Nevzat Tuna ile yaşadığı sorunlardan dolayı kulüpten ayrıldığını ifade etti.

Sezon öncesinde 6-7 takımla görüştüğünü, ancak Bursa Nilüferspor’u 2. Lig biletini Play Off’larda kaçıran, oyuncularının yaş grubunun eğitime açık olması nedeniyle seçtiğini kaydeden Tekin, “Bursa’ya gidip, takımla çalışmalara başlayınca ortamın Aydın’dan bakıldığı gibi olmadığını gördüm. Futbolcuların kafası, sözleşmelerinden dolayı rahat değildi. Futbolculara uzun süreli imzalar attırılmış ve transferlerine izin verilmiyordu. Bursa’ya gittikten sonra, önce futbolcuları rahatlattık. Daha sonra futbolcularımızı futbola hazır hale getirdik. Ardından, Bursaspor A2 takımı ve amatör liglerden transferler yaptık” dedi.

Reklam
Reklam

“5 MAÇTA 4 GALİBİYET 1 BERABERLİK ALDIK”

Sezon öncesi oynadıkları hazırlık maçlarında beş galibiyet ve bir beraberlik aldıklarını ifade eden Tekin, “Takımın fiziksel sorunlarını çözdük. Dokuz Eylül Üniversitesi, Fizyoloji Ana Bilim Dalı üyelerinin yaptığı testlerde çoğu 2. Lig takımını geride bıraktık. Kulüp başkanı da üç gün önce takım için ‘iyiyiz’ diyordu. Bu lafı söyledikten üç gün sonra ‘Bu takım düşer, antrenman yapmıyorsunuz’ demeye başladı” ifadelerini kullandı.

“İŞİME KARIŞILDI”

Bursa Nilüferspor Başkanı Nevzat Tuna’nın işine ve oyuncu tercihlerine karışmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu iddia eden Tekin, “5-0 önde götürdüğümüz bir hazırlık maçında 17 yaşındaki defans oyuncusunu oyuna sürdüm. Bu futbolcumda hata yaparak kalemizde gol görmemize sebep oldu. Bu golden sonra başkan soyunma odasına gelerek takımın kimyası ile oynadığımızı iddia etti. Sadece bu konuda değil, farklı konularda da işime karışıldı” şeklinde konuştu.

TEKİN’İN BURSA’DAN AYRILMASINDAKİ 4 SEBEP

Antrenmanları, başkan Tuna’nın yoğun iş temposu dolayısıyla, Tuna’ya yakın kişilerin takip ettiğini ifade eden Tekin, “Başkan bir ara Aydınlı olduğum için bana ters davrandı. Aydınspor 1923 ile rakip olduğumuz için bana ilginç sözler sarf etti” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Takımdan ayrılma sebeplerini açıklayan Tekin şunları söyledi: “Kulüpten ayrılırken Aydınlı olmam, fiziksel yönden takımın hazır olmaması, taktik antrenmanlarda yetersiz olmamız, başkanın istediği oyuncu şablonuna yer verilmemesi unsurları benim Nilüferspor’dan ayrılmamın sebepleri olarak gözüküyor”

Öte yandan, Tekin’in Bursa’dan ayrılmasının ardından Bursa’da yayın yapan Bursa Olay Gazetesi’nde çıkan bir haberde, Kulüp Başkanı Nevzat Tuna takımın başında antrenmana çıktığı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: