Tekin: Kendi olanaklarımızda mitingi yapacağız

İstanbul (AA)- CHP'li Gürsel Tekin, "Bu ülkeyi kuran siyasi partiye eğer bu devletin kurumları miting yapma olanağı tanımıyorsa, biz kendi olanaklarımızla mitingimizi yapacağız" dedi. CHP İstanbul Seçim Koordinasyon Merkezi'nde basın toplantısı yapan Tekin, miting alanlarının belirlenmesinde adaletli davranılmadığını savunarak, iktidarın devlet kurumları üzerinde büyük baskıları olduğunu öne sürdü. Tekin, miting için devletin kurumlarının yer bulamadığını kaydederek, Kazlıçeşme'de yapılacak miting için 25 Şubatta CHP'nin, 1 gün sonra da AK Parti'nin başvurduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Adil bir karar alınacaksa, bu kararın CHP'nin lehine olması gerektiğini savunan Tekin, şöyle konuştu: Olayı geren taraf olmamak için farklı 3 alternatif sunduk. Dün Sayın Valimiz ve İl Seçim Kurulu Başkanımız, 'saat 10.00-13.00 arası Çağlayan'ı tahsis ettik' dediler. Aynı gün, bizim dışımızda Saadet Partisi ve BBP'ye de tahsis
edilmiş. Şimdi bu sorunun muhatabı biz değiliz, devletin kurumları. 3 gündür bu olay çözülmemişse, İstanbul nasıl yönetiliyor, tüm İstanbul halkının dikkatine sunmak istiyoruz. Daha önce alınmış kararlar var. O kararlara baktığımızda yargıya da intikal etmiş. Hangi parti ilk başvuruyu yapmışsa, ilk ona tahsis edilmiştir."

Tekin, Saadet Partisi ve BBP'nin duruma itiraz ettiklerini belirterek, partilerin itirazlarında haklı olduklarını, itirazın değerlendirildiğini ve saatlerdir sonucu beklediklerini söyledi. Defalarca çözüm önerileri sunduklarını ifade eden Tekin, "İnanıyorum ki 'CHP Kazlıçeşme'den vazgeçti' şeklindeki açıklama, Sayın Valimizin açıklaması
değildi. Biz vazgeçmiş falan değiliz" diye konuştu.Tekin, bir gazetecinin, "Neden AK Parti'den bir alternatif çözüm gelmiyor?" sorusunu da şöyle yanıtladı:
"Alternatif çözümler sunan tek taraf biziz. Zaman zaman AKP İl Başkanının açıklamalarını duyuyorum. Dehşete kapılıyorum. Bunun tarafları bizler değiliz, devletin kurumları. Bu ülkeyi kuran siyasi partiye eğer bu devletin kurumları miting yapma olanağı tanımıyorsa, biz kendi olanaklarımızla mitingimizi yapacağız."

Reklam
Reklam

Çağlayan'da mitingi gerçekleştireceklerini dile getiren Tekin, bir gazetecinin, "Saadet Partisi alana bin 500 araç getireceğini söyledi. Sizin de araçlarınız gelecek. Orada büyük bir kaos yaşanmayacak mı?" sorusunu, "İtiraz etmiyorum. Bunların kararını veren ben değilim, devletin kurumları. Siyasi partiler bugün televizyonlarda medya maymunları gibi sürekli karşı karşıya. Niye ben karşı karşıya geleceğim" şeklinde yanıtladı.