Tekin; “kendinizi Yenilemeli Ve Geliştirmelisiniz”

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Aydın Şubesi Başkanı Tevfik Ata Tekin, İncirliova Güzel Sanatlar ve...

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Aydın Şubesi Başkanı Tevfik Ata Tekin, İncirliova Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerine seminer verdi.

İncirliova Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi konferans salonunda düzenlenen seminere Okul Müdürü Ali Özpala,öğretmenler ve öğrenciler katıldı. TÜFAD Aydın Şubesi Başkanı Tevfik Ata TekinTekin, "Antrenman Planlamaları ve Sporsal Verim" başlıklı seminerde öğrencilere kendilerini sürekli yenileme ve geliştirme uyarısında bulundu. Liseli öğrencilere teorik olarak öğrendikleri bilgilerin yanında pratik yapmaları gerektiğini ifade eden Tekin, “Spor Lisesi öğrencileri olarak uygulama içinde olmalısınız.Antrenörlükte okullu ve alaylı olarak iki yaklaşım vardır. Bu her iki anlayışı benimseyenler birbirine yaklaşmalı” dedi.

Reklam
Reklam

"SAĞLAM, BİR ÖRNEK"

Bursaspor’un eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam’ı örnek gösteren Tekin, “Ertuğrul Sağlam için hem alaylı,hem okullu diyebiliriz. Futbol kariyerinde en üst düzey takımlara kadar çıktı.Akademik olarak da master düzeyinde okudu. Sonunda da Bursaspor’da şampiyonluk sevinci yaşadı. Ertuğrul Sağlam sürekli kendini,yeniledi ve geliştirdi” dedi.

Okurken, maç analizi yaptığının ve maç analizlerinde bir futbolcunun maç başına ortalama olarak 6 kilometre koştuğunu kaydeden Tekin, “Şu anda ise 12-13 kilometre koşuyorlar. İleride antrenörlük yapacak olan sizlersiniz. Kendinizi yenilemeli ve geliştirmelisiniz. Antrenörü olduğunuz takımı, oyuncuları iyi tanımalısınız”ifadelerini kullandı.

İncirliova Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü Ali Özpala Tekin’e verdiği seminer için teşekkür etti. Seminerin sonunda Tekin, öğrencilerin sorularını cevapladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: