Tekin: “tarihi Yarımada’da Siluetin Bozulduğunu Biz Duyurduk”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Kağıthane’de katıldığı parti temsilciliği açılışında yaptığı konuşmada, “İstanbul’un tarihi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Kağıthane’de katıldığı parti temsilciliği açılışında yaptığı konuşmada, “İstanbul’un tarihi yarımadası ile ilgili siluetin bozulduğunu 2.5 yıl önce Türkiye’ye, İstanbul’a bizler duyurduk” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Kağıthane’de Nurtepe Mahallesi CHP Temsilciliği Bürosu’nun açılış törenine katıldı. Törene Tekin’in yanı sıra CHP Ordu Milletvekilleri İdris Yıldız, Dilek Akagün, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ile davetliler katıldı. Burada açılış töreninden önce katılımcılarla birlikte halay çeken Tekin, daha sonra gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Reklam
Reklam

İstanbul’un siluetini bozduğu gerekçesiyle eleştirilen ve mahkeme tarafından yapı ruhsatı ve imar planları iptal edilen gökdelenlerle ilgili konuşan Tekin, “İstanbul’un tarihi yarımadası ile ilgili siluetin bozulduğunu 2.5 yıl önce Türkiye’ye, İstanbul’a bizler duyurduk. Bir avukat arkadaşımız da bu olayla ilgili bir dava açtı ve dava dün sonuçlandı” dedi.

Reyhanlı’daki bombalı saldırıya ilişkin soru işaretlerinin hala giderilemediğini ifade eden Tekin, “İşte Uludere, işte Afyon’daki 25 kişi, işte en son Hatay Reyhanlı. Jandarma ve MİT’in raporuna rağmen Reyhanlı’da MOBESE sistemleri niçin karartıldı, bunun halen cevabını alabilmiş değiliz. Bu bombalı araçların MİT’in, jandarmanın bütün uyarılarına rağmen Reyhanlı’ya gelip nasıl patlatıldı, rapora rağmen nasıl geldi patlatıldı, bunun da cevabını alabilmiş değiliz” diye konuştu.

Tekin, buradaki konuşmasının ardından Nurtepe Mahallesi Seçim İrtibat Bürosu’nun açılış kurdelesini kesti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: