Tekin'den Lojistik Köyde Belirlenen Konut Alanı Tepkisi

Samsun'da Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, ilçede yer alan Aşağıçinik Beldesi’nde toplamda 175 hektar alana...

Samsun'da Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, ilçede yer alan Aşağıçinik Beldesi’nde toplamda 175 hektar alana kurulması planlanan lojistik köy projesi ile ilgili konut alanı oluşturulmasına tepki gösterdi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, Mayıs ayı ikinci birleşim ortak komisyon toplantısı AK Parti Meclis Üyesi Turan Çakır’ın Meclis Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ilk Tekkeköy ilçesinde Aşağıçinik beldesinde toplamda 175 hektar alanda kurulması planlanan lojistik köy projesi ile olarak daha önce kabul edilen 1/50000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliğine uygun olarak hazırlanan lojistik köy ve çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği teklifi görüşüldü. 25 hektarı konut, 50 hektarı ticaret ve depolama alanı ve 100 hektarı lojistik köy alanı olarak belirlenen imar planı değişikliği, Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin’in tepkisini çekti.

Reklam
Reklam

Teklif ile ilgili söz alan Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, lojistik köy alanı içerisinde yer alan mera alanının konut alanına çevrilmesine anlam veremediğini söyledi. Lojistik köyde belirlenen 50 hektar büyüklüğündeki ticaret ve depolama alanının sanayi alanına çevrilmesini talep eden Başkan Tekin, "Lojistik köyde ticaret ve depolama alanına ihtiyaç yok, söz konusu alanının sanayi alanı olması gerekiyor. Mesela bana söz konusu araziden 150 dönümü verseniz ben size hemen yatırımcı bulurum. Eğer söz konusu alanı ticaret ve depolama alanı olarak bırakırsanız orası 20 senede dolmaz. Ayrıca düz tarım ovasını konut alanına çevirdik. Eğer vatandaşlar konut alanına itiraz edip konuyu mahkeme taşırsa planının iptaline kadar götürür. Bizim lojistik köy projesine itirazımız yok." dedi.

AK PARTİLİ ÜYEDEN TEKİN'E DESTEK

Daha sonra söz alan AK Parti meclis Üyesi Hasan Serdaş ise lojistik köy projesinde vatandaşa konut alanı oluşturulacağını beyan etmediklerini belirterek, "Bizler lojistik köyde sanayi ve ticaret alanı olacağını vatandaşlara deklere ettik. Daha sonra söz konusu alanın bir bölümü konut alanına çevrildi. Bizler söz konusu yerde arazileri bulunan vatandaşları sanayi ve ticaret olacağını beyan ederek ikna ettik. Söz konusu bölgeye konut yaptığımız zaman ne cevap vereceğiz şahsen ben merak ediyorum." diye konuştu. Konuşmaların ardından oylamaya sunulan teklifin komisyonda bekletilmesine karar verildi.

Reklam
Reklam

MHP'Lİ ÜYEDEN İMAR PLANI TEPKİSİ

Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı ikinci ortak komisyon toplantısında ayrıca daha önce kabul edilen 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliğine uygun olarak hazırlanan Atakum ilçesi Balaç köyü yakınlarında yer alan bir arazinin raylı sistem, okul ve spor alanı kullanımlarına bedelsiz terkin karşılığında park alanı kullanımının yapılaşma olmaması koşuluyla konut alanı kullanımına dönüştürülmesine ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi görüşüldü.

Teklif karşısında söz alan MHP Meclis Üyesi Cemalettin Kola, Büyükşehir Belediyesi ve Atakum Belediyeleri'nin kamulaştırma bedellerinden kaçmak için el atma kanunu ile söz konusu imar planı değişikliklerini hayata geçirebildiklerini söyledi. Hazırlanan imar planı değişikliği ile kamunun kullanımında olan bir arazinin özel şahısların kullanımına verildiğini söyleyen Kola, "Hazırlanan teklifte 'konut alanı yapılamayacak konut alanı' diye bir tabir yer alıyor. Bu ifade Türk Dil Kurumu’nun literatüründe bile yer almıyor. Olmayan bir şeyi meclisin kabul etmesi daha kabul edilemez. O yüzden teklif karşı çıkıyorum." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Oylamaya sunulan teklif 7 ret oyuna karşın, oyçokluğu ile kabul edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: