Tekirdağ İl Genel Meclisi Üyelerinden Gümülcine’ye Ziyaret

İl Genel Meclis Üyeleri; İbrahim Yılmaz, Sebahattin Karayer, Hasan Karakaya ve Ercan Çorba, Yunanistan’ın Gümülcine...

İl Genel Meclis Üyeleri; İbrahim Yılmaz, Sebahattin Karayer, Hasan Karakaya ve Ercan Çorba, Yunanistan’ın Gümülcine vilayetini ziyaret etti. Ziyarette iş adamı Naci Bayraktar da yer aldı.

Ziyaret hakkında bilgi veren, Şarköy İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Yılmaz, “Şarköy ve Çerkezköy il genel meclis üyeleri olarak, Gümülcine’ye bir ziyaret gerçekleştirdik. Gümülcine Konsolosluğumuzda, Konsolos Muavini İlkay Kocayiğit ile görüşme imkanı bulduk. Ziyaretimizin konusu özellikle Türklerin ağırlıkta yaşadığı bir yer olan Gümülcine ile ilgili bilgi aldık. Türkiye-Yunanistan arasındaki ilişkilerin oradan ne düzeyde olduğunu görmek istedik. Yunanistan’ın yaşadığı ekonomik krizin, Türk vatandaşlarımıza nasıl yansıdığını sorduk. Konsolos Muavinimiz İlkay hanım, Yunanistan’ın Gümülcine, İskeçe gibi Türk ağırlıklı bölgelerde daha çok rençberlik yapıldığını bize ifade etti. Rençberlik yani çiftçilikle geçinen Türk soydaşlarımız tarım ve hayvancılıkla uğraştığı için ekonomik krizden fazla etkilenmemiş” dedi.

Reklam
Reklam

Yılmaz, ziyarette, Türkiye-Yunanistan arasındaki eğitim ve kültür ilişkileri hakkında da bilgi aldıklarını ifade etti.

İl Genel Meclis Üyesi Sebahattin Karayer ise yaptığı açıklamada, “Soydaşlarımızın yaşadığı yerlerde bize gösterilen ilgiden memnun olduk. Batı Trakya’da yaşayan soydaşlarımızla ileriye dönük Tekirdağ olarak, Şarköy olarak neler yapabiliriz, ticari ve kültürel ilişkilerimizi nasıl canlı hale getirebiliriz, bunların cevaplarını aramaya çalıştık. İyi bir ziyaret oldu.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: