Tekirdağ, "Otantik Köy" Projesi Ile Turizmde Atak Yapacak

Yamaç paraşütüyle ünlenen Uçmakdere köyü, "Otantik Köy" projesi kapsamında tarihi evlerin restore edilmesiyle kültür turizmine açılacak.

Yamaç paraşütüyle ünlenen Uçmakdere köyü, "Otantik Köy" projesi kapsamında tarihi evlerin restore edilmesiyle kültür turizmine açılacak.

Tekirdağ Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Halil Akay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uçmakdere'nin gerek yamaç paraşütü gerekse tarihi ve doğal güzellikleriyle tanındığını belirterek, projeyle bölgeyi Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi.

Bakacak Dağı'nın eteklerine kurulu olan, bir tarafında dağ, diğer tarafında deniz bulunan Uçmakdere köyündeki tarihi evlerin restore edileceğini ifade eden Akay, "Projenin hayata geçmesiyle yerli ve yabancı turistler, köy yemeği yiyecek, elmayı, üzümü dalından koparacak. İstiyorsa dağa tırmanacak, isterse denize girecek. Çok yönlü ve vatandaşların ilgisini çekebilecek bir yer. Turistler, tarihi evlerde, köy kültürüne özgü odalarda konaklayacak ve Tekirdağ, yamaç paraşütünün yanında köyü ile de turizme kazandırılacak" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

-Bölge ekonomisine katkı sağlayacak-

Uçmakdere'nin doğal zenginlikler bakımından eşsiz olmasına rağmen, halkın gelir kaynaklarının sınırlı olduğuna dikkati çeken Akay, proje ile bölgeye çok sayıda turist beklediklerini dile getirdi.

"Bu proje hayata geçirilirse, bölge halkına ekonomik anlamda büyük katkı sağlayacak" diyen Akay, "Köylüler, yaptıkları ürünleri turistlere satarak kazanç sağlayacak. Hem bölge hem de şehir ekonomisi kazanacak" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: