Tekirdağ Valisi, Şarköy Olaylarını Değerlendirdi

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, 4 Kasım 2012 tarihlerinde Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde işlenen cinayet sonrasında çıkan...

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, 4 Kasım 2012 tarihlerinde Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde işlenen cinayet sonrasında çıkan olayları değerlendirdi. Vali Yerlikaya, 5 ve 6 Kasım akşamı çıkan olayların, ulusal ve yerel basına yansıyan estantenesinden hiç memnun olmadığını söyledi.

Vali Yerlikaya, Tekirdağ polis evinde yerel ve ulusal basın temsilcileri ile yaptığı aylık basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, "Şarköy’deki olay son derece vahim ve üzücü. Yaşamını yitiren vatandaşımıza Allah'tan rahmet, acılı ailesi, akrabası ve Şarköylü hemşehrilerimize başsağlığı diliyorum. Buradan şunu söyleye bilirim. Ben Tekirdağlıların, Trakyalıların yani Rumeli insanının, çatışmacı bir kimlikten hoşlanmadığına inanıyorum. Hep uzlaşıyı, istişareyi, yani diğer tabirle geçimli olmayı düstur edinmiş insanlardır. Ancak 5 ve 6 Kasım akşamı çıkan olayların, ulusal ve yerel basına yansıyan estanteneden ben hiç memnun olmadım.’’ dedi.

Reklam
Reklam

Üzücü olayı yapan kişinin yakalandığını ve adaletin karşısına çıkarılacağını belirten Yerlikaya, ‘’Bir acıyı paylaşmak demek o sorumluluğu paylaşmak demek. O üzüntü ile adaletin tecelli etmesine engel olmayı gerektirmez. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, hukuk devletidir. Bu üzücü olayı yapan kişi yakalanmıştır. Adaletin karşısına çıkarılacaktır. Bizi ilgilendiren kısmı budur. Ancak sayılarını siz sormayın ben söylemeyeyim, o televizyonlarda görmüş olduğumuz vatandaşlarımız, adaleti kendileri dağıtma yönünde veya üzüntülerinin yönetiminde söz sahibi değil duyguları ile hareket eder hale geldiği zaman ortaya nahoş hadiseler çıkıyor. Biz bu olaylardan çok etkilendik. Ve biraz hayal kırıklığına uğradığımızı söyleyebilirim. Emniyet müdürümü bizzat oraya gönderdim. Takviye de yaptık. Hiçbir vatandaşımıza sağduyu dışında bir hareketle davranmak istemiyoruz. Bu durumu hep bu zamana kadar muhafaza ettik. Orada ölen vatandaşımızın babasını mikrofon işle konuşturduk. Dedik ki üzüntünüze katılıyoruz. Buraya kadar tamam Bundan sonra dağılın. Bırakın adalet hukuk devleti kuralları içerisinde tecelli etsin. Anlayan oldu teşekkür eden oldu. Ayrılanlar oldu. Ama ayrılmayanlar oldu. O günkü olayın tekrarlanmasını temenni ediyorum.’’ açıklamasını yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: