Tekirdağ Valisi Yerlikaya:-"Şarköy'de Yaşanan Olaylar Incelendikten Sonra Ortayaçıkacak Sonuca Göre Gerekli Tedbirler Alınacak"

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Şarköy ilçesinde işlenen cinayetin ardından çıkan toplumsal olayların inceleneceğini ve gereken tedbirlerin alınacağını belirtti.

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Şarköy ilçesinde işlenen cinayetin ardından çıkan toplumsal olayların inceleneceğini ve gereken tedbirlerin alınacağını belirtti.

Kahvaltıda gazetecilerle bir araya gelen Yerlikaya, Trakya insanının çatışmacı kültüre sahip olmadığını belirterek, Şarköy'de yaşanan olaylardan dolayı büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

Şarköy'e kısa süre içinde gideceklerini ve olaylara ilişkin detaylı araştırma yapacaklarını anlatan Yerlikaya, "İlçede sivil toplum örgütleri ve mahalle muhtarları başta olmak üzere, her kesimle görüşeceğiz. Olayların patlak vermesinin nedenlerini ayrıntılarıyla araştıracağız ve çıkan sonuca göre gereken tedbirlerimizi alacağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bölgedeki sanayi kuruluşları ile ilgili çalışmalara da değinen Yerlikaya, bölgede 8 bin 702 hektar sanayi alanı bulunduğunu, 4 bin 900 hektarın Organize Sanayi Bölgesi ve Islah Organize Sanayi Bölgesi statüsünde olduğunu kaydetti.

Ergene Havzası'ndaki kirliliğin kontrol altına alınabilmesi için öngörülen planlamalar doğrultusunda çalışmalarının devam ettiğini aktaran Yerlikaya, faaliyetlerin ilgili kurum, sanayi kuruluşları ve bakanlıkla koordineli şekilde yürütüldüğünü bildirdi.

-"Kentsel dönüşüm planlaması yapıyoruz"-

Tekirdağ'ın kentsel dönüşüm kapsamındaki çalışmaların başlatıldığı iller arasında bulunduğunu hatırlatan Yerlikaya, "Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ı Tekirdağ'ın kentsel dönüşümü ile ilgili gerekli planlamaları yaptıktan sonra ilimize davet ettim. Kendisi de olumlu karşıladı. Biz, ilgili kurumlarımız ile kentsel dönüşüme dair planlama çalışmalarımızı yapacağız" şeklinde konuştu.

Yerlikaya, bölgede faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının vergilerini İstanbul'da ödemesinden kaynaklanan dengesizliğin giderilmesi noktasında bazı öneriler getirdiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Muhterem Erkul

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: