Tekirdağ'da Denize Düşen Otomobildeki 4 Kişinin Ölmesi

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, "Özellikle bundan sonra ne tür bir tedbir alınması gerekiyor veya bundan önce ne alındı, alınmadı, hangi

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, "Özellikle bundan sonra ne tür bir tedbir alınması gerekiyor veya bundan önce ne alındı, alınmadı, hangi kurum neyi yürütüyordu, neyi yürütemiyordu bunlar enine boyuna araştırılıyor" dedi.

Vali Kemelek, denize düşen otomobilde 4 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, kazadan dolayı herkesin büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Konuyla ilgili idari inceleme başlattıklarını, konunun çok yönlü olarak araştırıldığını anlatan Kemelek, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Bu konuda çalışmalar iki yönlü yürütülüyor. Birincisi işi adli yönden cumhuriyet başsavcılığı yürütmekte. Kazayla ilgili kusuru veya ihmali olan kişi veya kişiler varsa o çerçevede gerekli değerlendirmeler adli makamlarca yapılacaktır. O konuda bizim şu an yorum yapmamız veya ifadede bulunmamız doğru değil. İkincisi, işin idari yönü. Bu konuda sayın bakanımızın olay günü bir açıklaması oldu. Ayrıca biz de müfettiş talebinde bulunduk ve şu anda ilimizde iki gündür teknik bir heyet çalışmakta. Her yönüyle ilgili idari bir inceleme başlatıldı.

Özellikle bundan sonra ne tür bir tedbir alınması gerekiyor veya bundan önce ne alındı alınmadı, hangi kurum neyi yürütüyordu, neyi yürütemiyordu bunlar enine boyuna araştırılıyor. Gelenler arasında üst düzey bürokratlar olduğu gibi ayrıca işin mühendislik yönünü de inceleyen uzmanlar var. Halen o uzmanların çalışmaları devam ediyor."

Vali Kemelek, teknik çalışmaların tamamlanmasının ardından gerekli tedbirleri almak suretiyle limandaki seferlerin tekrar başlayacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Bir gazetecinin limanın sağlam olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine Kemelek, "Spekülasyon olan konulara girmem doğru değil. Delil varsa ki her türlü delil değerlendirilir. Zaten mühendislik açısından yapılan incelemelerin bir çoğu da bu sorulara cevap verecektir" diye konuştu.

Evlilik hazırlığı yapan çocuklarının ev eşyalarını Tekirdağ'a getirmek üzere Balıkesir'in Bandırma ilçesinden arabalı vapurla Tekirdağ Limanı'na gelen 41 E 7190 plakalı otomobilin önceki gün denize düşmesi sonucu dünürler Ahmet Gülhan (51) ve Zeynep Gülhan (45) ile Vecdet Eriş (53) ve Aysel Eriş (49) ölmüştü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: