Tekirdağ'da "Eğitim Yöneticileri 1. Buluşması"

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, eğitimin, bütün hizmet alanlarının başında geldiğini söyledi.

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, eğitimin, bütün hizmet alanlarının başında geldiğini söyledi.

Yerlikaya, "Eğitim Yöneticileri 1. Buluşması" toplantısında yaptığı konuşmada, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasıyla yeni okullarla ilgili dönüşümlerin yanı sıra çeşitli hazırlıkların yapıldığını kaydetti.

"Eğitim, bütün hizmet alanlarının başında geliyor" diyen Yerlikaya, şöyle devam etti:

"Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in 'Eğitim Kampüsleri Projesi' söylemi var. Kentsel dönüşümde olduğu gibi, artık eğitim yapı stokuyla da ilgili dönüşümden bahsediliyor. Nüfus artıyor, hane sayıları artıyor, binalar artıyor, öyle bir an geliyor ki arsa bulamıyoruz. Projeyi bölgedeki derslik açığını kapatmak için hayata geçirmeyi planlıyoruz."

Reklam
Reklam

Vali Yerlikaya, 1366 derslikle ilgili projelendirmeyi bir kampüs mimarisi içinde değerlendireceklerini belirterek, "Kaynak biziz. Bu şehirde 13 organize sanayi bölgesi var. 1330 tane sanayicimiz var. Bizde, ilk 500'e giren 52 firma var. Şehrimizin vergi tahakkuku 3,7 milyar lira, tahsilat 3 milyar liranın üzerinde. Ortak bir sinerji oluşturacağız ve her sanayicimizden bir derslik isteyeceğiz" diye konuştu.

Toplantıda, İl Milli Eğitim personelinin durumu, öğretimdeki başarı analizi, öğretmen görevlendirmeleri, okul ve çevre ilişkileri, donatım malzemesi, 12 yıllık zorunlu eğitimde öğretmenlerin mesleki gelişimleri, fiziki yapılanmadaki mevcut durum ve alınabilecek tedbirler ve yeni öneriler görüşüldü.

Muhabir: Yavuz Karaduman/Muhterem Erkul

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz