Tekirdağ'da, Islah OSB Çalışmaları-Vali Yerlikaya: "Mevcut Organize Sanayi Bölgeleri Dışındaki Imar Planlarında Gösterilen Sanayi Alanlarınaruhsat Verilmeyecek"

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Trakya bölgesindeki kullanımda olan Organize Sanayi Bölgeleri (OSB), dışındaki imar planlarında gösterilen sanayi alanlarına ruhsat verilmeyeceğini

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Trakya bölgesindeki kullanımda olan Organize Sanayi Bölgeleri (OSB), dışındaki imar planlarında gösterilen sanayi alanlarına ruhsat verilmeyeceğini bildirdi.

Yerlikaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede 8 bin 100 hektar imar planlarında gösterilen sanayi alanı içinde bir Avrupa Serbest Bölgesi, 4 tane Organize Sanayi Bölgesi, 6 tane Islah Organize Sanayi Bölgesi olduğunu belirterek, bunların dışında kalan ve 1/25000 ölçekli çevre düzeni planında görülen sanayi alanlarına ruhsat verme işlemlerini durdurduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Mevcut durumdaki OSB'lerin doluluk oranlarının yüzde 50 civarında olduğunu ve 2 bin hektara yakın parselin boş olduğunu söyleyen Yerlikaya, "Biz, bu OSB'lerin içerisinde dünyanın kabul ettiği, AB'nin kabul ettiği, ülkemizin mevzuatının emrettiği Ergene nehrine veya Marmara denizine deşarjlarıyla ilgili büyük arıtma tesislerinin yapımı konusunda çalışmalarda bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Tüm bu çalışmaları 2 yıl içinde bitirmeyi planladıklarını anlatan Yerlikaya, Ergene havzasını bir bütün halinde gelecek kuşaklara en güzel şekilde emanet etmek istediklerini kaydetti.

Yerlikaya ayrıca, bölgeye gelecek büyük yatırımcılar içinde önlem alındığını ve bu firmalara özel statü uygulanacağını belirterek, bölgeye yatırım yapmak isteyen sanayicilerin her türlü alt yapısı olan OSB'leri tercih etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Yavuz Karaduman/Muhterem Erkul

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz