Tekirdağ’da Osmanlı Kıyafetleri Defilesi

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ’da Trakya İnci Derneği ve Adana Olgunlaşma Enstitüsü işbirliği ile düzenlenen “Osmanlı...

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ’da Trakya İnci Derneği ve Adana Olgunlaşma Enstitüsü işbirliği ile düzenlenen “Osmanlı Kıyafetleri” defilesi ilgi gördü.

Silver Side Hotel Gümüşyaka Salonu’nda gerçekleştirilen defile öncesinde kahvaltıda bir araya gelen dernek üyesi kadınlar ve konuklara, daha sonra Zeynep Kılıç tarafından “Hanım Sultanlar” konulu seminer verildi. Hayırda yarışan sultanları ve bu sultanlar tarafından yaptırılan eserleri anlatan Kılıç, “İstanbul’da belki de hemen her gün ya da pek çok kez önünden geçtiğimiz eserler, hanım sultanların eserleri. Bunların bazılarını biliyoruz, bazılarını ise bilmiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Seminer ve defile öncesinde konuşan Trakya İnci Derneği Başkanı Tenzile İlter ise, katılım gösteren dernek yöneticileri ile konuklara teşekkür etti. İlter, programın sponsorlarını da katılımcılara aktararak gerek maddi, gerekse manevi destek sağlayan kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Adana Olgunlaşma Enstitüsü tarafından defile ve kına gecesi düzenlendi. Defilenin ardından ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes ve Medine`den gelen ürünlerin açık arttırma ile satışı gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: