Tekirdağ'daki Fabrika Işçilerinin Grevi

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Özkan Atar, "Grevimiz sadece, bizim çocuklarımız ve geleceğimiz için verdiğimiz bir mücadele olmaktan öte,

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Özkan Atar, "Grevimiz sadece, bizim çocuklarımız ve geleceğimiz için verdiğimiz bir mücadele olmaktan öte, Çorlu'da ve özellikle Avrupa Sanayi Bölgesi'nde (ASB) çalışan birçok işçi için de büyük bir önem taşımaktadır" dedi.

Atar, Çorlu Cumhuriyet Meydanı'ndaki basın açıklamasında yaptığı konuşmada, sendika üyelerinin mücadelesini sürdüreceklerini söyledi.

Atar, grevin yasal hakları olduğunu ve ASB'deki fabrikanın yasadışı işçi çalıştırmasına müsaade etmeyeceklerini ifade ederek, "Grevimiz sadece, bizim çocuklarımız ve geleceğimiz için verdiğimiz bir mücadele olmaktan öte, Çorlu'da ve özellikle ASB'de çalışan birçok işçi için de büyük bir önem taşımaktadır" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Sendikaya üye oldukları için işlerinden çıkarılan 150 işçinin Cumhuriyet Meydanı'nda açlık grevine başlayacağını anlatan Atar, işçilerin 65 gündür eylemlerini sürdürdüğünü kaydetti.

Açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yapan grup, dağıldı.

Muhabir: Coşkun Bozyel / Ergin Akgün

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: