Tekirdağ'dan Hakkari'ye Kardeşlik Eli Uzandı

Tekirdağ ve Ankara başta olmak üzere, Türkiye'nin bir çok ilinden iş adamları, Kurban Bayramı'nı kendi...

Tekirdağ ve Ankara başta olmak üzere, Türkiye'nin bir çok ilinden iş adamları, Kurban Bayramı'nı kendi evleri yerine Hakkari'de kutlayarak, Türkiye'deki kardeşlik iklimini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kurbanlarını, Özel Hatice Avcı Koleji'nin yemekhanesinde kesen hayırseverler, Hakakri'deki bin 500 aileye et ikram etti. Batı'daki kardeşleri tarafından kapıları çalınan Hakkarililer, misafirlerine şeker ikramıyla mukabele etti.

Kurban Bayramı için Türkiye’nin bir çok ilinden Hakkari’ye gelen hayırseverler, burada kestikleri kurbanları, daha sonra poşetlere koyup yardıma muhtaç vatandaşlara kendi elleriyle dağıttı. Mahalle mahalle gezen iş adamı ve esnaflar, kurban etti dağıttı. Hakkarililer, Türkiye'nin batısından gelerek bayramlarını kutlayanlara, "Allah sizden razı olsun." dualarıyla kucak açtı.

Reklam
Reklam

Ankara'dan gelen iş adamlarından Seyfullah Tekin, "Hakkari’ye geldiğimiz için çok memnunuz ve mutluyuz. Ben buralara yıllar önce gelmeliydim, bu duyguyu daha önce yaşamalıydım. Bu güzel insanlarla güzel vakitler paylaştık. Burada birlikte yaşamak bizlere çok büyük mutluluk verdi." dedi.

İbrahim Karsoğlu da "Ben Tekirdağ’dan buraya geldim. Hakkari insanı çok yardımsever, misafirperver, kapılarını bize açtılar." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: