Tekke Barajı'nın gövde dolgu imalatları tamamlandı

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mevlüt Aydın: - "Bolu Tekke Barajı'nda depolanacak su ile 155 bin 550 dekar zirai arazinin sulanması, Gerede, Dörtdivan ve Yeniçağa ilçelerinin içme ve kullanma suyu ihtiyaçları sağlanacak" - "Projenin tamamlanması ile 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 108 milyon lira katkı sağlanması ve Yeniçağa, Dörtdivan ve Gerede ilçelerine yıllık 18 milyon metreküp içme suyu temin edilmesi hedefleniyor"

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mevlüt Aydın, DSİ tarafından yapılan Bolu'nun Gerede, Dörtdivan ve Yeniçağa ilçelerinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak Tekke Barajı'nın gövde dolgu imalatlarının tamamlandığını bildirdi.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, DSİ'nin Bolu'daki yatırımlarla ilin verimli topraklarını suyla buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyunu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiğini aktardı.

Bolu'da son dönemde su yapılarının artmasının bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynadığını dikkati çeken Aydın, büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme-kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen "GÖLSU" Projesi kapsamında Bolu'nun da nasibini aldığını belirtti.

Reklam
Reklam

Aydın, DSİ Genel Müdürlüğü'nün insanların en hayati ihtiyacı olan içme suyu temini hizmeti ve yine insanların can ve mal emniyetini sağlayan suyun zararlarından koruma görevlerini temiz enerjinin kaynağı olan HES yatırımları, gıda güvenliğinin teminatı olan sulu tarıma yapılan yatırımları ile doğrudan sağlandığını kaydetti.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyduklarını vurgulayan Aydın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Su ve toprak kaynaklarımızdan yararlanıp zararlarından korunmak maksadıyla özveri ile çalışan DSİ ailesi ülkemiz ekonomisi ve sosyal hayatına büyük hizmetler sunmuş olup, önümüzdeki süreçte de bu hizmetler bütün hızıyla devam edecektir. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor."

Reklam
Reklam

- "Yörede ürün çeşitliliği sağlanacak"

Açıklamasında çalışmaları hızla devam eden Bolu Tekke Barajı’nın gövde dolgusunun tamamlandığının müjdesini de veren Aydın, şunları kaydetti:

"Bolu Tekke Barajı'nda depolanacak su ile 155 bin 550 dekar zirai arazinin sulanması, Gerede, Dörtdivan ve Yeniçağa ilçelerinin içme ve kullanma suyu ihtiyaçları sağlanacak. Temelden yüksekliği 76,5 metre ve 53 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip Bolu Tekke Barajı'nın bütün bileşenlerinin tamamlanmasıyla bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verimi artıracak hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacak. Projenin tamamlanmasıyla 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 108 milyon lira katkı sağlanması ve Yeniçağa, Dörtdivan ve Gerede ilçelerine yıllık 18 milyon metreküp içme suyu temin edilmesi hedefleniyor."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: