Teklifin 7’nci maddesine 335 kabul oyu

Meclis Genel Kurulu’nda yapılan gizli oylamada teklifin 7’nci maddesinin oylamasına 408 milletvekili katıldı. Maddeye 335 kabul oyu, 69 ret oyu çıktı. Oylamada 3 çekimser 1 boş oy kullanıldı.

ANKARA (ANKA)-7’nci madde Anayasanın 54’ncü maddesinin üçüncü ve yedinci fıkralarının yürürlükten kaldırılmasını öngörüyor. Düzenlemeye göre, greve katılan işçilerin ve sendikanın kasıtlı veya kusurlu hareketleri sonucu, grev uygulanan iş yerinde sebep oldukları maddi zarardan sendika sorumlu tutulamayacak. Siyasi amaçlı grev, dayanışma grev ve lokavtı, genel grev ve lokavt, işyeri işgali, işi yavaşlatma, verim düşürme ve diğer direnişlerin yapılamayacağı hükmü de ilgili maddeden çıkarılıyor.

-ERDOĞAN MİLLETVEKİLİ SIRALARINA OTURDU-

Reklam
Reklam

Anayasa değişikliği görüşmeleri nedeniyle çalışmalarını Meclis’teki makamında sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise oy kullanmak üzere İçişleri Bakanı Beşir Atalay’la birlikte Genel Kurul salonuna geldi. Erdoğan, oyunu kullandıktan sonra bir süre AKP Ankara Milletvekili Faruk Koca ile ayakta sohbet etti. Erdoğan daha sonra da milletvekili sıralarına oturarak AKP’li milletvekilleriyle sohbetine devam etti. (ANKA)