Teknik analiz

Endeksin buradan güç alması halinde yeniden 3.00 cent’e doğru kademeli bir toparlanma çabası içine girmesi sözkonusu olabilir.

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:

Dün güne alıcılı başlayan bir piyasada 214 puan artışla 53.175 seviyesinden açılış yapan endeks, seansın ilk yarısında 54.000’i aşmakta zorlanınca ikinci yarıda 53.200 civarında dengeli bir seyir izledi. İkinci seansa da yaklaşık bu seviyelerden başlangıç yapan endeks, seansın geri kalanında artan satış baskısı ile birlikte düşüş yönünde bir seyir izledi. Endeks günü 50.307 seviyesinden tamamlarken, değer kaybı yüzde5,01 oranında gerçekleşti.

Reklam
Reklam

Aşağıdaki TL bazlı grafikte de görülebileceği üzere, geçtiğimiz hafta Perşembe günü başlayan sert satış dalgası ile birlikte 50 bin günlük hareket bandının 4000-5000 puan aralığına genişlemesi ve artan işlem hacmi şimdilik bir taban oluşumunu zorlaştırıcı etkenlerdir. Orta vadeli alçalan kanalın altına inilmiş olması ve düşüşte oluşan gap bölgeleri endeksin zaman zaman yaşanan tepki alımlarının zayıf kalmasına neden olmaktadır. Diğer taraftan yaşanan bu hareketliliğe bağlı olarak orta vadeli pozisyon almayı henüz pek doğru bulmadığımız bu ortamda kısa vadeli teknik göstergelerin endeksle uyumsuz seyirleri de dikkat çekicidir.

Keza CCI yükseliş eğilimine devam ederek aşırı satım bölgesi referans direncine yaklaşmış olup, William’s R bölgede ikili dip yapmak üzere yatay bir seyir izlemektedir. Trendin gücü hakkında takip ettiğimiz önemli bir gösterge olan Momentum’un ise 2008 yılı sonundan bu yana en düşük seviyelerini test etmesinin ardından yönünü yukarı doğru çevirmesi endeksin 50 bin seviyesinin üzerinde tutunmasına destek verebilir. Bu nedenle olası tepki alımları ile Momentum’un yeniden 90 seviyesinin üzerine çıkması endeksin güç kazanıp kazanmadığının tespiti açısından takip edilmelidir. Tüm bu gelişmeler sonrasında bugün gün içinde yaşanacak tepki alımlarından yararlanmak adına çok kısa vadeli yeni pozisyon açılabileceğini, orta ve uzun vadeli yeni pozisyon açımları için ise işlem hacmindeki artış eğilimin takip edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kısa vadede endeks için 50.000-49.500-48.500-48.000 destek, 50.500-51.800-52.500-53.000-54.400 direnç konumundadır. Dolar bazında da incelendiğinde 3.00 cent seviyesindeki önemli trend desteğinin altındaki seyrini sürdüren endeksin dün 2.85 cent’deki desteğine çok yakın 2.84 cent düzeyinden kapanış yapması olumludur. Endeksin buradan güç alması halinde yeniden 3.00 cent’e doğru kademeli bir toparlanma çabası içine girmesi sözkonusu olabilir. Aksi durumda ise yani satışların devam etmesi durumunda ise 2.77 cent sonraki destek konumundadır.

Reklam
Reklam