Teknik analiz

Üçlü tepe görüntüsünün de etkisinin devam ettiği göz önüne alındığında endeksin bugün ve yarın izleyeceği seyrin kısa vadeli yön tayininde belirleyici olacağı söylenebilir.

Dün güne hafif alıcılı başlayan piyasada %0,24 oranındaki primle 59.286 puandan açılış yapan endeks en yüksek 59.412 puanı test etmesinin ardından ilk seansı 59.000-59.300 aralığında sıkışık geçirdi. İkinci seansa ise belirgin alıcılı bir başlangıç yapan endeks 59.718 puana kadar çıkış yaşadı. Kapanışa yakın hafif düzeltmelerin etkili olduğu piyasada endeks günü %0,57 oranındaki primle 59.479 seviyesinden tamamladı.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere birkaç gündür hacimsiz ve zayıf bir seyir izleyerek bir düzeltme yaşadığı görülen endeksin son iki gündür 58.900 seviyesini kendine destek alması bir tutunma çabası olarak nitelendirilebilir. Dün kapanış olarak gün içi gördüğü en yüksek değere yakın olmasına karşın, hala 9 ve 21 günlük hareketli ortalamasının altında bulunan endeksin bu tutunma çabasının başarılı olabilmesi için 60 bin seviyesinin üzerine güçlü bir atak yapması gerekmektedir.

Reklam
Reklam

Bollinger Band’ın daralmaya devam ettiği ve kısa vadeli ortalamaların yataya döndüğü bu ortamda para girişinde belirgin bir artış yaşanmadıkça yukarı doğru olası her atağın kar satışları ile kesilme ihtimali bulunmaktadır.

Üçlü tepe görüntüsünün de etkisinin devam ettiği göz önüne alındığında endeksin bugün ve yarın izleyeceği seyrin kısa vadeli yön tayininde belirleyici olacağı söylenebilir. Kısa vadeli teknik göstergeleri incelediğimizde CCI’ın aşırı satım bölgesine girmeden yönünü yukarı doğru çevirdiği, William’s R’ın da benzer seviyelerde yataya döndüğü görülmektedir. Diğer taraftan Şubat ayı başından bu yana endeks ile uyumsuzluğuna dikkat çektiğimiz Momentum’un alçalan trendine devam etmesi riskli görünümün kısa vadede devam edebileceğine işaret
etmektedir. Orta vadeli teknik göstergelerden MACD tetik çizgisinin altındaki düşüşüne devam ederken, Trix de benzer bir seyir içindedir.

Çanak formasyonunun ardından bir kulp oluşumunun gerçekleşme olasılığı halen devam etmektedir. Son birkaç günlük seyir incelendiğinde hem kısa vadeli yükselen kanal formasyonunun bozulduğu hem de çanak formasyonunun aşılamadığı bu ortamda 60 bin ve 61 bin seviyelerinin üzerine güçlü bir atak yapılamaması üçlü tepe oluşumunun devamına neden olacaktır ki bu da kısa vadeli trendin devamı açısından önemli bir risktir. Bu nedenle yeni açılacak pozisyonların hisse bazlı hareketlerden yararlanmak adına çok kısa vadeli olarak değerlendirilmesini, kısa ve orta vadeli pozisyonlar için ise kanal formasyonunun yeniden aktif olup olmadığının takip edilmesine ilişkin görüşümüzü korumaktayız. Endeks için 59.300-58.500-58.000-57.700 önemli destek, 60.700-61.500-62.500 seviyeleri de direnç konumundadır. Dolar bazında ise dün 3.32 cent seviyesinden kapanış yapan endeks için 3.36-3.42 direnç konumundadır. Kısa vadede 3.30-3.25 cent ise destek olarak kabul edilebilir.

Reklam
Reklam