Teknik analiz

Orta vadeli teknik göstergelerden MACD ve Trix’in ise yataya dönmesi trendin yorgunluk sinyalleri verdiğine ilişkin görüşümüzü teyit etmektedir.

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:

Cuma gününe hafif alıcılı başlayan piyasada yüzde0,24 oranındaki artışla 62.118 puandan açılış yapan endeks seansın ilk yarısında 61.950 seviyesine kadar zayıf bir seyir izlese de, ikinci yarıda yukarı yönlü bir atakla 62.460 puanı test etti. İkinci seansın başında hafif alıcılı seyrini koruyan piyasada zaman zaman yaşanan kar satışlarına karşın 62.100’ün üzerinde tutunan endeks seansın ikinci yarısında alışların hız kazanmasıyla endeks günü yüzde1,30 oranındaki primle 62.780 düzeyinden tamamladı.

Reklam
Reklam

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere Haziran ayı başından bu yana 9 günlük hareketli ortalamasını destek alarak bir yükseliş trendi izleyen endeksin Perşembe günü yaşadığı taraftan orta vadeli çanak formasyonunun tamamlanmak üzere oluşu ve işlem hacminde yaşanan azalış eğilimi trendin yavaşlamasına zemin hazırlamaktadır. 63 bin seviyesinin üzerinde güçlü ataklar yaşanması halinde kısa vadeli bir kulp oluşumu ile endeksin bir geri çekilme yaşaması sözkonusu olabilecektir. Ancak öncesinde yaşanacak ufak düzeltmeler bu sert hareketleri sınırlandırıcı ve trendin devamını destekleyici olacaktır. Kısa vadeli teknik göstergeleri incelediğimizde CCI’ın aşırı alım bölgesinden çıkarak satım sinyali verdiği, William’s R’ın da bölgede bulunmakla birlikte yönünü aşağıya doğru çevirdiği görülmektedir. Trendin devamı açısından takip ettiğimiz Momentum’un endeks ile uyumsuzluk göstererek yatay seyrini sürdürmesi ise mevcut durumda daha da önem kazanmaktadır.

Orta vadeli teknik göstergelerden MACD ve Trix’in ise yataya dönmesi trendin yorgunluk sinyalleri verdiğine ilişkin görüşümüzü teyit etmektedir. Kısa vadede endeksin formasyonunun boyun çizgisi konumundaki 63.500 civarını test etme olasılığının halen devam ettiğini düşünmekle birlikte, trendin zayıflamaya başlamış olmasına bağlı olarak yeni pozisyon açılması konusundan dikkatli olunmasını tavsiye ederiz. Zaman zaman yaşanması muhtemel düzeltme hareketlerinde ise mevcut pozisyonlar için stop loss konulmasını ve /veya VOB’da korunma amaçlı pozisyon alınmasını tavsiye ederiz. Bu tipte bir düzeltmede 62.400-62.000-61.500-61.200 kısa vadeli destekler konumundadır. Dolar bazında ise yandaki grafikte de görülebileceği üzere Cuma günü 3.45 cent seviyesindeki direncinden kapanış yapan endeks için 3.47-3.50-3.53-3.57 cent direnç, 3,43-3.40-3.38-3.34 cent ise destek olarak kabul edilebilir.

Reklam
Reklam