Teknik analiz

Kısa vadeli teknik göstergeleri incelediğimizde CCI’ın aşırı alım bölgesinden çıkarak satım sinyali verdiği, William’s R’ın da bölgede bulunmakla birlikte yönünü yataya çevirdiği görülmektedir.

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:

Dün yatay başlayan piyasada 55 puanlık düşüşle 62.725 seviyesinden açılış yapan endeks seansın hemen başında 63 bine kadar atak yapsa da devamını getiremedi. Seans boyunca zayıf seyrini sürdüren endeks en düşük 62.430 puana kadar geriledi. İkinci seansa da benzer seviyelerde zayıf başlayan piyasada sonradan gelen tepki alımları ile 62.965 puana kadar çıkış yaşayan endeks, seansın ikinci yarısında yaşanan satış baskısı ile tutunmakta zorlandı ve günü yüzde0,27 oranındaki değer kaybı ile 62.608 seviyesinden tamamladı.

Reklam
Reklam

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere Haziran ayı başından bu yana 9 günlük hareketli ortalamasını destek alarak bir yükseliş trendi izleyen endeksin yaşadığı ufak düzeltme dünkü bültenimizde de belirttiğimiz üzere orta vadeli çanak formasyonunu tamamlanmak üzere oluşu ve işlem hacminde yaşanan azalış eğilimi trendin yavaşlamasına zemin hazırladığına dair görüşümüzü teyit etmiş oldu. Endeksin bu hafta ortasına kadar izleyeceği seyir trendin devamına ilişkin atakların devam edip etmeyeceğini ya da kısa vadeli bir geri çekilmenin yaşanıp yaşanmayacağını belirleyecektir. 63 bin seviyesinin üzerine hızlı ataklar yaşanması halinde kısa vadeli bir kulp oluşumu ile endeksin bir geri çekilme yaşaması sözkonusu olabilecektir. Ancak öncesinde yaşanacak ufak düzeltmeler bu sert hareketleri sınırlandırıcı ve trendin devamını destekleyici olacaktır.

Kısa vadeli teknik göstergeleri incelediğimizde CCI’ın aşırı alım bölgesinden çıkarak satım sinyali verdiği, William’s R’ın da bölgede bulunmakla birlikte yönünü yataya çevirdiği görülmektedir. Trendin devamı açısından takip ettiğimiz Momentum’un endeks ile uyumsuzluk göstererek yatay seyrini sürdürmesi ise mevcut durumda daha da önem kazanmaktadır. Orta vadeli teknik göstergelerden MACD ve Trix’in ise yataya dönmesi trendin yorgunluk sinyalleri verdiğine ilişkin görüşümüzü teyit etmektedir. Kısa vadede endeksin formasyonunun boyun çizgisi konumundaki 63.500 civarını test etme olasılığının halen devam ettiğini düşünmekle birlikte, trendin zayıflamaya başlamış olmasına bağlı olarak yeni pozisyon açılması konusundan dikkatli olunmasını tavsiye ederiz.

Reklam
Reklam

Zaman zaman yaşanması muhtemel düzeltme hareketlerinde ise mevcut pozisyonlar için stop loss konulmasını ve /veya VOB’da korunma amaçlı pozisyon alınmasını tavsiye ederiz. Bu tipte bir düzeltmede 62.400-62.000-61.500-61.200 kısa vadeli destekler konumundadır. Dolar bazında ise yukarıdaki grafikte de görülebileceği üzere dün 3.42 cent seviyesinden kapanış yapan endeks için 3.43-3.47-3.50-3.53-3.57 cent direnç, 3.40-3.38-3.34 cent ise destek olarak kabul edilebilir.