Teknik analiz

Orta vadeli teknik göstergelerden MACD tetik çizgisinin altına inerek satım sinyali verirken, Trix de benzer bir yön izlemektedir.

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:

Cuma gününe hafif alıcılı bir başlangıç yapan endeks en yüksek 71.763 puanı test etmesinin ardından sansın geri kalanını zayıf bir seyirle geçirdi. İlk seansın sonlarına doğru 71.130-71.270 aralığında dengelenen endeks ikinci seansa da bu civarda başladı.

Seansın ilk yarısında yaşanan yukarı doğru atakla 71.558 seviyesi test edildikten sonra, seansın ikinci yarısında kademeli başlayan satışların hız kazanması ile piyasadaki kayıplar arttı ve endeks günü %1,13 oranındaki değer kaybı ile 70.790 seviyesinden tamamladı.

Reklam
Reklam

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere geçen haftayı kısa vadeli hareketli ortalamalarının üzerine çıkma çabası ile geçiren endeksin Cuma günü piyasadaki zayıf seyre karşı gücünü koruyamadığı görülmektedir. Cuma günü 4 Ekim’den bu yana ilk defa 21 günlük hareketli ortalamasının altında kapanış yapan endeksin aynı zamanda gün içi gördüğü en düşük değerden günü tamamlaması ve bu satışla birlikte işlem hacminde de belirgin bir artış yaşanması daha önceki bültenlerimizde dikkati çektiğimiz riski artırıcı bir unsurdur.

Bu hareketi ile orta vadeli yükselen kanal formasyonunun alt sınırına da oldukça yaklaşan endeksin bu hafta izleyeceği seyir kısa vadeli yön tayini açısından belirleyici olacaktır. Şöyle ki, kanalın alt sınırı konumundaki 70.600 seviyesinin altına inilmesi kısa vadede 69.500 ve 68.800 desteklerini aktif hale getirecektir. Diğer taraftan mevcut durum itibariyle endeksin formasyon içinde kalma çabasının daha belirgin olacağını düşündüğümüz bu hafta 71 bin seviyesinin üzerine çıkılması ve tutunması trendin devamına zemin hazırlayacaktır.

Reklam
Reklam

71.000-72.500 aralığında oluşacak bir taban ise bu durumu teyit edecektir. Kısa vadeli teknik göstergeleri incelediğimizde CCI’ın yeniden yönünü aşağıya doğru çevirdiği, William’s R’ın da dik bir eğimle aşırı satım bölgesine girdiği görülmektedir. Trendin devamı açısından takip ettiğimiz Momentum’un ise tam olarak 100 referans seviyesinde bulunması endeksin tutunmasına destek verici olabilir.

Orta vadeli teknik göstergelerden MACD tetik çizgisinin altına inerek satım sinyali verirken, Trix de benzer bir yön izlemektedir. Cuma günü yaşanan düşüş eğilimi sonrasında bugün gelmesi muhtemel tepki alımlarından yararlanmak üzere endeks hisselerinde çok kısa vadeli pozisyon açılabileceğini düşünüyoruz. Ancak piyasadaki işlem hacminin endeksteki toparlanma çabalarını desteklememesi durumunda direnç seviyelerinde gelebilecek kar satışlarına karşı dikkatli olunmasını tavsiye ederiz. Kısa vadede endeks için 70.300-70.000-67.400 destek, 70.800-71.000-71.800-72.500-73.300 seviyeleri de direnç konumundadır.

Reklam
Reklam

Dolar bazında ise yanda grafikte de yer aldığı üzere endeksin kapanışını 3,92 cent düzeyinden gerçekleştirdiği görülmektedir. Son 4 gündür dolar bazında kısa vadeli hareketli ortalamalarının altında kapanış gerçekleştiren endeks için 3,90-,387 cent destek, 3,94-4,04-4,08-4,14 cent direnç konumundadır.