Teknik Bilimler MYO mesleki eğitimde Türkiye’nin yüz akı

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Makina ve Otomotiv Teknolojileri Programları, EDEXCEL denetiminden başarıyla...

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Makina ve Otomotiv Teknolojileri Programları, EDEXCEL denetiminden başarıyla geçti.

UÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Makina ve Otomotiv Teknolojileri Programları'nın, meslek eğitiminde dünyanın en büyük ve eski akreditasyon kurumlarından biri olan ve Pearson Education şemsiyesi altında faaliyet gösteren EDEXCEL denetiminden geçmesi, üniversiteyi gururlandırdı. EDEXCEL Uzmanı Simon Clarke, geçtiğimiz günlerde yaptığı denetimde, Türkiye’de ilk kez UÜ Teknik Bilimler MYO’ya tam not verdi. 2010 yılında Türkiye’de bir ilki başararak, yükseköğretim mesleki eğitiminde uluslararası akreditasyona sahip olan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun, EDEXCEL denetimden de başarıyla geçmesi, özellikle Uluslararası Ortak Önlisans Programı (UOÖLP) öğrencileri için büyük önem taşıyor.

Reklam
Reklam

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda halen 35’i İngilizce hazırlık, 17’si EDEXCEL akreditasyonuna haiz dersleri okuyan, toplam 52 UOÖLP öğrencisi bulunuyor. Bu öğrenciler, bir yıl Türkiye’de ve bir yıl da İngiltere’de okuyarak çift diplomaya sahip oluyor. Ancak akreditasyonun gereği olarak Türkiye’de verilen eğitimin EDEXCEL kriterlerine uygun olması gerekiyor.

EDEXCEL Uzmanı Clarke, önce öğrencileri yalnız dinleyerek, yapılan derslerde verilen eğitim ve öğretim hakkında bilgi aldı ve eğitim verilen alanları inceledi. Daha sonra derse giren öğretim üyeleri ile bir toplantı yapan Uzman Clarke, işleyiş ile ilgili bilgiler aldıktan sonra ve bütün belgeleri tek tek inceleyip sonucu açıkladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: