Tekniker Ve Mühendisler De Statü Değişikliği Istiyor

Enerji Bakanlığı'na bağlı Kamu İktisadi Teşebbüsünde (KİT) çalışan 4857 sayılı kanuna tabi KPSS ve mülakatla...

Enerji Bakanlığı'na bağlı Kamu İktisadi Teşebbüsünde (KİT) çalışan 4857 sayılı kanuna tabi KPSS ve mülakatla istihdam edilen tekniker ve mühendisler de statü değişikliği istiyor.

Kütahya Maden Teknikerleri Derneği (KMTD) ve Tavşanlı Teknik Elemanlar Derneği’ne (TAVTED) üye teknikerler grubu isteğe bağlı emsal memur kadrolarına geçiş hakkı istiyor. Bu konuda girişimlerde de bulunduklarını ifade eden KMTD Şube Başkanı Süleyman Aktaş, "Bizim KİT’lerde çalışan bütün tekniker arkadaşlarımızın yaptıkları iş itibariyle sorumlulukları büyük. Ama statüden dolayı işçi olarak geçtiğimizden yaptığımız işte yetkili konumda değiliz." diyerek statü teğişikliği istediklerini belirtti.

Reklam
Reklam

ÇAYKUR’da daha önce 2007 ve 2011’de olduğu gibi memurluğa geçilerek hem özelleştirmede mağdur olmadılar, hem de kurumun maliyetleri yarıya yakın düştü. Yetkilerini aldıktan sonra iş verimlilikleri arttı.” diyerek ÇAYKUR’u emsal gösteren Aktaş, "Bütün KİT’lerde ortalama bin kişi bu konumda çalışıyor. Bütün arkadaşlarımız adına isteğe bağlı olarak statü değişikliği istiyoruz. ÇAYKUR’daki gibi aynı statü talebini bizler de talep edip memurluğa geçiş istiyoruz." dedi.

Tavşanlı Teknikerler gurubu adına görüş beyan eden Serkan Akpınar da, "Daha önceden yüksek okul mezunu işçiler isteğe bağlı şekilde emsal memur kadrolarına geçirilmiştir. Biz de hükümetimizden böle bir düzenleme bekliyoruz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: