Tekno Kadın Projesi

Malatya’da, kadınların bilgisayarı ve interneti daha etkin kullanmaları için uygulanan Tekno Kadın Projesi neticesinde, eğitim...

Malatya’da, kadınların bilgisayarı ve interneti daha etkin kullanmaları için uygulanan Tekno Kadın Projesi neticesinde, eğitim alan kursiyerlerin katılım belgeleri törenle verildi.

Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği işbirliği ile Kent Konseyi’nde düzenlenen bilgisayar eğitimi sonunda sertifika töreni düzenlendi. Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine; Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu, eğitimciler Betül Çelik ve Sezgin Hadiç, Kadın Meclisi üyeleri ve kursiyerler katıldı.

Reklam
Reklam

Nazire Dirikolu yaptığı konuşmada, kadınların özellikle annelerin interneti doğru kullanabilmeleri için verilen eğitimin çok faydalı olduğunu belirtti. Kadınların bilişim teknolojilerini çok daha etkin bir biçimde kullanmaları gerektiğini kaydeden Dirikolu, "Bu konu ile ilgili farklı çalışmalarda yine bir arada bulunacağız" dedi.

Hızla gelişen teknolojiyle birlikte kadınların bilgisayar ile tanışmaları ve iletişim teknolojilerinden faydalanabilmeleri için sunulan bu hizmete destek verenlere teşekkür eden Eğitimci Betül Çelik, kadınların kendilerini geliştirdikleri takdirde çocuklarına, ailelerine ve topluma daha faydalı olacaklarını aktardı. Çelik, "Kadınların teknoloji ve girişimcilik konusunda kapasitelerini geliştirerek iş hayatına aktif katılımları ile, ülkemiz ekonomisi de olumlu yönde etkilenecektir" şeklinde konuştu.

Eğitimci Sezgin Hadiç de, "Güvenli İnternet Kullanımı", "Bilgisayarda Temel Uygulamalar Geliştirme", "Teknoloji ile Girişimcilik" ana başlıkları altında verilen eğitimlerle; kadınların teknolojiyi günlük hayatta daha iyi kullanmalarına ve daha fazla yararlanmalarına katkı sağladıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Program sonunda kursiyerler katılım belgelerini aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: