Teknoloji Geliştirme Merkezi Protokolü İmzalandı

Malatya’da kurulan Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKNOMER) için protokol imzalandı.Malatya İnönü Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası...

Malatya’da kurulan Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKNOMER) için protokol imzalandı.

Malatya İnönü Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Teknopark AŞ iş birliğiyle kurulan TEKNOMER için TSO’da, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve KOSGEB Müdürü Murat Seki protokol imzaladı.

MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun da yer aldığı protokol programında konuşma yapan Murat Seki, "Protokol ile Ar-Ge ve inivasyon projelerimiz TEKNOMER tarafından desteklenecek. Projesi kabul edilen girişimcilere yardımcı olacağız ve desteklerden yararlanacaklar. Böylece katma değerli ürünler üretilecek. Protokol sonucu, İnönü Üniversitesi bünyesinde araştırma geliştirme konusunda yardımcı olunacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Hasan Hüseyin Erkoç da, cari açığın azaltılması için inovasyona yönelik ürünlerin Türkiye’de üretilmesi gerektiğini belirterek, "Alın teri yerine akıl terinin karışacağı işlere girip, 500 milyar dolar ihracata ulaşmamız lazım. Bu tür üretimlere ve imalata destekler veriliyor. İhracata yönelik teknolojik ürünleri üretmemiz lazımdır" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: