Teknolojinin Başağrılarınızın Artırmasına Neden Olduğu 4 Durum

New York Üniversitesinde öğretim üyesi olan nörolog Dr. Audrey Halpern; teknolojiye olan bağımlılığımızın baş ağrılarına ve migrene yol açabileceğini söylüyor.

Başınızda zonklayan ağrıyı yeteri kadar görmezden gelirseniz ağrı eninde sonunda gider değil mi?
Umarız sadece küçük bir ağrıdır, ancak eğer migrense genelde tekrar eder ve midenizi bulandıracak ya da ışığa hassas hale getirecek yoğunlukta olur. Eğer tedavi edilmezse migrenler 72 saate kadar sürebilir.

Migren ne kadar sıklıkta görüldüğüne ve ne kadar sürdüğüne göre teşhis edilir. Tam bir tedavisi yok çünkü fizyopatolojisi yani neyden dolayı oluştuğu henüz tümüyle anlaşılmış durumda değil. Ama belirtilerini bazı yaşam tarzı değişiklikleriyle tedavi edebilir ve önlemeye yardımcı olabilirsiniz - tabi ki doktorunuza da danıştıktan sonra.

Reklam
Reklam

New York Üniversitesinde öğretim üyesi olan nörolog Dr. Audrey Halpern; Mashable'a verdiği röportajda, teknolojiye olan bağımlılığımızın baş ağrılarına ve migrene yol açabileceğini söylüyor.

  1. Dijital bir ekrana uzun süre bakmak.

Bu ekran ister cep telefonunuzun ekranı ister bilgisayarınızın ekranı olsun fark etmez, dijital ekranlara uzun bir süre boyunca bakmak yaşadığınız baş ağrılarının nedeni olabilir.

Amerikalıların %60'ı günde en az 6 saatlerini dijital ekranlara bakarak geçiriyorlar - bu yüzden de göz yorgunluğunun birçok gereksiz baş ağrısının sebebi olduğunun düşünülmesi şaşırtıcı değil. Dr. Halpern uzun süreler boyunca baktığınız cihaz ne ise arada molalar vermeyi, en azından yarım saatte bir ara vermeyi ve parlama önleyici ekran koruyucular kullanmanızı öneriyor. 2. Boyunlarımızı zorlamak.

Dr. Halpern'e göre, telefonumuza doğru veya masabaşında çalışırken saatlerce aşağı doğru bakmak boynumuzu zorlayabilir ve migrene yol açabilir. Dr. Halpern, boyun zorlanması ile migren arasında oldukça karmaşık bir ilişki olduğunu belirtiyor.

Reklam
Reklam

İş yerinizdeki ergonomiyi artırmanın yollarını bulmayı öneriyor. Bu, sandalyenizin, masanızın veya bilgisayar ekranınızın yüksekliğini ayarlayarak vücut duruşunuzu düzeltmek kadar basit bir ayarlama bile olabilir. 3. Sürekli bölünmek.

Dr. Halpern; "İnkar edilemeyecek diğer bir gerçek de mobil cihazların sürekli bölünmemize yol açtığı. İşten veya stres yaratan diğer şeylerden uzak durmak neredeyse imkansız gibi." şeklinde konuşuyor ve işlerden zihnen uzaklaşmamanın bize daha çok stres yüklediğini ve bunun da kas gerilimine yol açtığından baş ağrısını tetiklediğinin düşünüldüğünü ifade ediyor.

Dr. Halpern, akşam 8 civarında cihazları kapatmayı önerse de bunun mümkün olmadığının farkında. Bu yüzden en azından, yoga veya meditasyon gibi stres azaltıcı yöntemler uygulamayı öneriyor. 4. Parlak ışık.

Yatmadan önce son yaptığınız şey uzun süre boyunca telefonunuza bakmaksa uyku döngünüzü sekteye uğratıyor olabilirsiniz. Bu da sizin ertesi işgününde daha yorgun ve stresli olmanıza yol açar. (Cidden, bu alışkanlığınızı bırakın.)

Reklam
Reklam

Dr. Halpern şöyle konuşuyor: "Yatağa yatınca bedenlerimiz bu parlak ışıklarla uyarılmak yerine gevşemeye başlamalıdır. Bu göz yorulmasının da nedenlerinden biridir. Bilgisayarınız şarj olurken veya televizyonu açık bıraktıysanız gözüken elektronik ışıklar sizi gece uyanık tutabilir, bu yüzden tüm elektronik cihazları yatak odanızın dışında tutmalısınız ve neredeyse tamamen karanlıkta uyumalısınız."