'Teknolojiyi Iyi Kullananlar Dünyanın En Zengin Ülkeleri Haline Geldi'

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, teknolojiyi iyi kullananların dünyanın en zengin ülkeleri haline geldiğini belirtti....

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, teknolojiyi iyi kullananların dünyanın en zengin ülkeleri haline geldiğini belirtti.

Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Mersin Valiliğince koordine edilen 'Liseden Üniversiteye Bilinçli Adımlar' isimli proje çerçevesinde verilen web tasarımı kursu tamamlandı. Kursları başarıyla tamamlayan 56 meslek yüksek okulu ve lise öğrencisi düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Kursların verildiği Mersin Teknopark İdari Binası'nda düzenlenen törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, dünyanın en önemli ve değerli kavramının bilimsel bilgi olduğuna dikkat çekti. Bilimsel bilginin üniversiteler temelinde geliştirilerek ülkenin kalkınmasına doğrudan aktarılmasının günümüz ülkelerinin en önemli konusu olduğunu ifade eden Güzeloğlu, "Çünkü bilgiyi üreten, bilgiye sahip olarak değişimi yönetendir. Bölgesinde ve küresel ölçekte lider ülke konumunda olan Türkiye, etkin bir ülke olma yolundadır. Bunun sürdürülebilir olması Türkiye'nin dünya çapında son 10 yılda yakaladığı ekonomik gelişmenin daha hızlı ve anlamlı devam ederek, 2023 Türkiye hedeflemesinin elde edilmesi ancak ve ancak bilgi-değer üretilmesine bağlıdır." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Günümüz dünyasında bilgi ekonomisinin öne çıktığını vurgulayan Güzeloğlu, şöyle devam etti: "Bilgiye dayalı ve bilginin geliştirdiği yeni sektörler, geçmişte bilinen sektörlerin yerini almakta, bilgi temelli ekonomiler hem işlevsel hem yapısal hem de yaygınlaşma anlamında giderek daha öne çıkmaktadır. Geçmişte kavram olarak tanınmayan, bilgi çağının ve bilgisayar iletişim ortamının ticareti olan E-Ticaret; bugün yaygın pazar ilişkisinin karşılıklı ticaret ve üretimin yerini almış, sektör milyar dolarlarla ifade edilen büyüklüklere doğru artış eğilimine konu olmuştur."

Dünyanın en zengin ülkelerinin teknolojiyi kullanan ülkeler olduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, "Ülkemizdeki gençler teknoloji alanındaki düşüncelerini kararlılıkla uygulamaya koyduklarında kendileri, aileleri, kentleri ve ülkeleri adına önemli işlere imza atacaklardır. Son dönemlerde Ar-Ge çalışmalarına büyük önem veren ülkemiz, bu noktada önemli ekonomik büyüklüklere konu olmaktadır. Ülkemizin ekonomik alandaki gelişmesinin sürmesi gençlerimizin bu gelişimi sahiplenmesi ve buna katkı koymasıyla devam edecektir."

Reklam
Reklam

Törene Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çetin Bedestenci, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ve İl Milli Eğtimi Müdürü Hasan Gül ile öğrenciler katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: