Teknolojiyle donatılan gasilhane hizmete girdi

Malatya Belediyesi tarafından şehir mezarlığı yanındaki 15 dönüm alana yaptırılan, 6 yıkama yeri ve 66...

Malatya Belediyesi tarafından şehir mezarlığı yanındaki 15 dönüm alana yaptırılan, 6 yıkama yeri ve 66 kişilik morgu olan modern gasilhane hizmete açıldı. Her türlü ayrıntının düşünüldüğü tesis farklı teknolojik özellikleriyle dikkat çekiyor.
Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde kurulan morga, öldü sanılarak morga konulanlar için yapılan uyarı sistemi ve içerden açılabilir dolaplar bulunuyor. Her bölümü ince hesaplarla dizayn edilen merkezde dönebilen musalla taşlarından, bekleme salonlarına kadar birçok yenilik göze çarpıyor.
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde yeni gasilhaneyi tamamladıklarını söyledi. Türkiye’ye örnek gösterilebilecek olan tesisin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Çakır, “Açılışını yapmakta olduğumuz gasilhane de yine donanımıyla, her türlü altyapısıyla gerçekten de Türkiye’ye örnek gösterilebilecek kalitede bir eser. Döner musalla taşları olsun, cenaze namazlarının kılındığı alanın genişletilmesi olsun tamamen modern olan morgları ile tamamen hijyenik bir ortama sahip olan gasilhanesi ile morgların da yine kendilerini otomatik olarak yıkayabildiği son derece modern bir eseri şehrimize kazandırmış olduk. Burada yaklaşık 90 bin ton toprak dolgu yaparak, büyük bir otopark alanı ortaya çıkardık. 1500 m2 kapalı alan içerisinde daha önce 23 olan morg kapasitesi 66 adete çıkarıldı, yine 3 olan gasilhane sayısı da 6’ya çıkarıldı” dedi.
Belediye olarak her türlü alt ve üstyapı hizmetlerinin yanında sosyal çalışmalara da büyük önem verdiklerini vurgulayan Çakır, şöyle devam etti: “İnönü Üniversitesinde Malatya İşadamları Derneği ile birlikte bir konukevi inşaa ettik. Bölgelerimizde semt konakları yapıyoruz. İkisi bitmek üzere ve onları da yine birlikte hizmete açacağız. Şu anda değişik mahallelerimizde 14 çok amaçlı sosyal tesisler yapıyoruz. Bunlardan altısı bitmiş durumda, sekizinin inşaatı ise devam etmektedir. Yine ilk defa hanımlara yönelik Hanımlar Kültür ve Spor Merkezi yapıyoruz. Ayrıca Turgut Özal Mahallesinde bir sabit semt pazarı yapıyoruz ve bunları yaygınlaştıracağız. Sanat Merkezimiz başta olmak üzere sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılabileceği mekanların yapımına büyük önem veriyoruz. İşte Gasilhane de bu tür sosyal mekanlardan bir tanesi.”
İl Müftülüğü Şube Müdürü İsmail Kahraman’ın okuduğu dua ile hizmete açılan gasilhane katılımcılar tarafından gezildi.
Törene Vali Yardımcısı Abdullah Abit Öztoprak, İl Müftülüğü Şube Müdürü İsmail Kahraman, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, bazı daire müdürleri, bazı vakıf, dernek ve oda başkanları da katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz