Teknopark Bölgesel İnovasyon Merkezi Değerlendirme Toplantısı

 “Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Programı” kapsamında desteklenen Erciyes Teknopark Bölgesel İnovasyon Merkezi Teknik Yardım Projesinin sunumları Yozgat'ta yapıldı.

“Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Programı” kapsamında desteklenen Erciyes Teknopark Bölgesel İnovasyon Merkezi Teknik Yardım Projesinin sunumları Yozgat'ta yapıldı. Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Konferans Salaonunda yapılan toplantıya, Prof. Dr. Tamer Uçar, Rektör Yardımcıları Pof. Dr. Hasan Yumak ve Prof. Dr. Şaban Güçlü ve Tekonopark’tan sorumlu Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Orhan Hazer’in yanısıra çok sayıda öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri katıldı. Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar da öğrencileriartık sadece teorik bilgilerle mezun olup hayata atılmak istemediklerine vurgu yapan Uçar, öğrencilerin mezun olduktan sonra pratik hayatta işlerine yarayacak bilgilerle de donatmak istediklerine dikkat çekti. Yozgat’taki sanayi kuruluşları sayısının azlığına işaret eden “Üniversite-Sanayi işbirliğinin gereğini, yerine getirmek için biz de işbirliği ana fikrinden yola çıkarak mevcut potansiyeli en iyi şekilde gerçekleştirme arzusundayız. Bbiz bu tür sorunlara daha global bir bakış açısı ile çözüm üretmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şirket sahibi ve emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Teknopark’ın da hem Yozgat’ımıza ve hem de Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Avrupa Birliği destekli proje kapsamında “Üniversite -Sanayi İşbirliği İçin Değerli Araçlar”, “Teknoloji Transfer Ara Yüzleri ve Bu Kapsamda Yozgat İnovasyon Merkezi” konulu sunuları proje ekip üyelerinden Mahmut Kiper yaptı. Kiper, sunumunda Üniversite-Sanayi İşbirliğinde Önemli Bir Aracı olan Teknoloji Transfer Arayüzlerinin Türkiye ve Dünya’da ki durum ve örnekleri ile ele alarak akademisyenleri bilgilendirdi. Proje çerçevesinde gerçekleştirilen sunumlarda, Kayseri ve Yozgat bölgesinde inovasyon ve teknoloji temelli çalışmaların yapılmasına yönelik teşvikler, Üniversite-Sanayi işbirliğinin sağlanması, Üniversitede görev alan öğretim üyelerinin girişimcilik ve teknoloji transferinde hangi arayüzleri kullanması gerektiği ve sanayi ile hangi alanda işbirliği yapılmalı gibi sorulara cevap arandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: