(tekrar) Büyükşehir Davasında Ara Verildi

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 18'i tutuklu 130 sanıklı İzmir Büyükşehir Belediyesi davasının ikinci...

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 18'i tutuklu 130 sanıklı İzmir Büyükşehir Belediyesi davasının ikinci duruşmasına öğle tatili sebebiyle ara verildi.

Aralarında tutuksuz yargılanan ve hakkında 397 yıl hapis cezası istenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da bulunduğu 130 sanıklı davanın ikinci duruşması, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Saat 10.10’da başlayan duruşmada mahkeme salonunu dolduran kalabalığın bir kısmı, yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından görevliler tarafından salondan çıkarıldı. CHP’liler ile sanık yakınlarının da hazır bulunduğu duruşma, kimlik tespitinin ardından başladı.

Reklam
Reklam

Yurt dışında bulunduğu gerekçesiyle önceki duruşmada savunması alınamayan Şulehan Ulusoy, bu duruşmada hakim karşısına çıktı. Ulusoy, açık hava sinema gösterimlerindeki ihalelere ilişkin suçlamalara, “İddianamede üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum. Suç kastım hiç olmamıştır. İhaleden de anlamam zaten” diyerek beraatini istedi.

Çankaya Katlı Otoparkı hissedarlarından olan Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bir sonraki davaya müdahil olmayacağı belirtildi. Duruşmanın başında ise sanık avukatlarından biri, müvekkilinin savunması alınırken yazılan, "CMK 250. madde ile görevli cumhuriyet başsavcılığı" ibaresinin tutanaklardan çıkarılmasını talep etti. Avukat, gerekçe olarak CMK’nın 250. maddesinin yürürlükten kaldırılmasını gösterdi. Yıllık izinde olan Mahkeme Başkanı Cahit Kargılı’nın yerine bakan Üye Hakim Halit Uysal da, bu ibarenin tutanaklardan çıkarılmasına karar verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin avukatlarından Türkan Özgür, sendikacıların yargılandığı konularda tanıklık etti. Özgür, “Bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi'nde girdiğim hiçbir ihalede kavgaya, cebire tanık olmadım. İhale katında sürekli bulunurum. Sanıkları tanımam ama simalarını bilirim. Gerginlik ya da kavgaya tanık olmadım. Kalabalık görmedim. 15 yıldır belediye avukatıyım ama evrakların eksik olduğu bir ihale yaşadım. Dosya almamışlar. İhale Başkanı Mehmet Sayar da evrakların eksik olduğunu söyledi. Herhalde bu ihale, davaya konu olan ihaleydi ancak zorlama ve engelleme ile karşılaşmadım” dedi.

Reklam
Reklam

Personel alım ihalesine yönelik ikinci tanık olarak hakim karşısına çıkan Mustafa Metin Tezcan da, “İhale yapılan odalar genellikle camekan bölmelerle ayrı. İhaleler sürecinde içeride herhangi bir kavga gürültü olsaydı duyardım” diye konuştu.

Destek Hizmetler Daire Başkanlığı Şube Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan Erol Hanbayak ise, “İhale yapılan odalar ile bizim bulunduğumuz odalar karşılıklıdır. Bir kalabalık, kavga ya da gürültü olsa fark etmememiz mümkün değildir. 15-30 kişilik bir grubun ihaleye girenleri engellemesi söz konusu olsa mutlaka haberimiz olurdu. Bugüne kadarki hiçbir ihalede böyle bir durum olmamıştır” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Katı Atık İşletmeler Şube Müdürlüğü Yazı İşleri Şefliği’nde görevli Tanık Özcan Kavak da, ihale odaları ile yan odalarda görev yaptıklarını ve darp-cebir ile karşılaşmadıklarını belirterek, herhangi bir tehdit ya da kavgaya şahit olmadığını aktardı.

Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetler Daire Başkanlığı'nda görev yapan Mustafa Ağar, tanık olarak ifade verdiği duruşmada, “İhalenin yapıldığı tarihte de görevdeydim. Söylendiği gibi bir arbede, kavga, gürültü yaşanmadı. Olsaydı duyardım” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Öğle tatili sebebiyle ara verilen duruşma sonrasında Başkan Kocaoğlu, eşi Türkkegül Kocaooğlu ile birlikte yoğun kalabalığın desteği arasında adliyeden ayrıldı. Saat 14.00’de Başkan Kocaoğlu'niun adliyede olması bekleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: