(tekrar) İha Haber Yaptı, Mustafa Dede'nin Maaşı Bağlandı

Nüfus kayıtlarında ölü olarak görülen ve yaşadığını kanıtlamaya çalışan 92 yaşındaki Mustafa Kemal Türkeş’in durumu...

Nüfus kayıtlarında ölü olarak görülen ve yaşadığını kanıtlamaya çalışan 92 yaşındaki Mustafa Kemal Türkeş’in durumu Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'nu harekete geçirdi. SGK, Mustafa dedeye sahip çıktı. İHA’nın yaptığı haber sayesinde sesini duyuran Mustafa dede, iki aydır alamadığı emekli maaşına kavuştu.

92 yaşındaki Mustafa Kemal Türkeş, emekli maaşını çekmek için gittiği bankada nüfusta ölü olarak göründüğünü öğrenince hayatının şokunu yaşadı. 1967 yılında Bağ-Kur’dan emekli olan 92 yaşındaki Mustafa dede, 700 liralık emekli maaşını ölü olduğu gerekçesiyle alamadı. Komşularıyla beraber savcılığa giden Türkeş, yapılan incelemede 1935 yılından bu yana nüfusta ölü olarak göründüğünü öğrendi.

Reklam
Reklam

İHA HABER YAPTI, MAAŞI BAĞLANDI

İHA’nın gündeme getirdiği Mustafa dedenin dramı, SGK’yı da harekete geçirdi. SGK Şişli İlçe Müdürlüğü, konuyla ilgili yaptığı incelemede Mustafa dedenin maaşının tekrar bağlanmasına karar verdi. SGK yetkilileri yaptıkları açıklamada Mustafa Kemal Türkeş’in nüfus kayıtlarında yaşanan bir problem nedeniyle maaşını alamadığını belirterek, 2 aylık maaş miktarı olan 1504 TL’nin Halkbank Bakırköy Şubesi’ne yatırıldığını açıkladı.

İstanbul SGK yetkilileri, Mustafa Kemal dedenin evine gidip gerekli işlemleri yaptı. Mustafa Kemal Türkeş yetkililerin müjdeli haberi vermesi üzerine büyük bir mutluluk yaşadı. Parasız kalmanın çok zor olduğunu belirten Mustafa Dede, “Nüfusta ölü göründüğümü öğrendiğimde birçok kamu kurumuna gittim, bir sürü işlem yaptım ve yaşadığımı ispat edemedim. Ancak İhlas Haber Ajansı’nın haberi sonrasında görevliler evime kadar gelip maaşımı bağladılar. Çok mutluyum” dedi.

Haber sonrası komşularının kendisine para ve yemek yardımı yaptığını da söyleyen Mustafa Kemal Türkeş, “Herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: