'Tekrarlayan Mimikler Yüzde Kırışıklığa Neden Oluyor'

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Metin Kerem, yüz kırışıklıklarının oluşumunda tekrarlayan mimiklerin...

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Metin Kerem, yüz kırışıklıklarının oluşumunda tekrarlayan mimiklerin çok etkili olduğunu söyledi.

Özellikle bilgisayar karşısında çalışan kişilerde göz kısma ve kaş çatma hareketlerinin normalden fazla yapıldığını hatırlatan Metin Kerem, aşırı mimik hareketlerinin başta kaş arası olmak üzere tüm göz çevresinde kırışıklık oluşumunu çabuklaştırdığını anlattı.
Yıllar içerisinde bu kırışıklıkların bölgeye iyice yerleşerek tedaviyi zorlaştırdığına dikkat çeken Kerem, “Bu süreçte yüz cildi kalitesinin bozulması ve kırışıklıkların artmasında güneş, sigara kullanımı gibi çevresel faktörler de önemli bir rol oynuyor. Yapısal olarak bazı kişilerin mimik kaslarının diğerlerine göre daha aktif. Bu kişilerde çevresel faktörler ortadan kalkmadığı taktirde erken yaşlanma kaçınılmazdır.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz