Teksan Davası Mütelaa Bekliyor

Eskişehir Teksan Oto Tamirciler Sitesi'nde bir atölyede meydana gelen ve 4 işçinin hayatını kaybettiği patlamanın...

Eskişehir Teksan Oto Tamirciler Sitesi'nde bir atölyede meydana gelen ve 4 işçinin hayatını kaybettiği patlamanın bir sonraki davasında mütalaa açıklanacak.

22 Haziran 2012’de Oto Tamirciler Sitesi'nde bir atölyede meydana gelen ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlama zanlıları Zafer A.'nın ve Yusuf Vasfi Ö.’nün yargılanmalarına 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Sanık avukatları, duruşmada, mahkeme heyetine ulaşan bilirkişi raporuna katılmadıklarını belirterek yeniden rapor hazırlanmasını istedi. Sanık avukatlarının bilirkişiden yeniden rapor alınma talebini reddeden mahkeme heyeti, mütalaanın hazırlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Reklam
Reklam

Duruşma sonrasında patlamada hayatını kaybeden Umut Küçükarabacı’nın annesi Güler Küçükarabacı Zafer A.’ya tepki göstererek, gözyaşlarına hakim olamadı.

Mahkemeye son olarak bilirkişi tarafında sunulan raporda, patlamaya neden oldukları ileri sürülen maddelerin tek tek patlama riskinin olmadığı ancak, uygun miktarlarda karışım yapıldığı taktirde patlamanın olacağı belirtildi. Raporda ayrıca, patlama sırasında ‘Tafteet’ olarak nitelendiren isimlendirilen ürünün korsan patlayıcı olduğunu iddia edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: