Tekstil fabrikası gibi okul

ORDU (İHA) - Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde, Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi 11. sınıf öğrencileri, 2 yıldır öğrendikleri bilgilerden faydalanarak diktikleri tekstil ürünleriyle harçlıklarını kazanıyor.

Üretim atölyesi 11. sınıf öğrencilerinin öğrendikleri bilgi ve becerilerini derste ürüne dönüştürdüklerini belirten giyim öğretmeni Aslıhan Temiz, "Çocuklarımız gelen siparişler doğrultusunda hem siparişe uygun olarak üretim gerçekleştiriyorlar hem de diğer zamanlarda okulumuz için yapılan kermesler için ürün hazırlıyorlar. Öğrencimizin bir bölümü ev tekstili üzerine üretim yapıyor, bir bölümü dışarıdan gelen etek siparişlerini dikiyor. Çocuklarımız özveriyle üretim yapıyorlar" dedi.
Temiz, üretim yaparken toplu siparişlere önem verdiklerini ifade ederek, "Örneğin, talep olduğunda bayram törenleri için okulların kıyafetlerini hazırlıyoruz. Onun dışında bireysel siparişler geliyor. Okulumuzdaki öğretmen arkadaşlarımızın ve çevredeki tanıdıklarımızın pantolon, ev tekstili, penye gibi siparişlerini dikiyoruz. Geçen yıl Sakarya İlköğretim Okulu'nun folklor kıyafetlerini diktik. Bu ürün oldukça beğenildi. Bu yıl da kendi okulumuzun folklor kıyafetlerini dikeceğiz. Okulumuzun döner sermayesi var. Öğrencilerimiz diktikleri sipariş üzerinden yönetmelik gereği üretilen ürünün belli bir miktarını alıyorlar. Bu sene okulumuzun bir defilesi oldu. Siparişlere bundan sonra daha çok ağırlık vereceğiz. Geçen yıl okulumuzun fiziki yapısından dolayı çok verimli olamıyorduk, ama bu sene geçtiğimiz yeni binada daha verimli olacağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam