Tekstil Işçilerinden "kefenli" Eylem

Denizli'de, 2009 yılında kapanan Denizli Basma ve Boya Sanayi'nin (DEBA) 100'e yakın çalışanı, firmadan ücret ve kıdem tazminatı alacaklarının ödenmediğini

Denizli'de, 2009 yılında kapanan Denizli Basma ve Boya Sanayi'nin (DEBA) 100'e yakın çalışanı, firmadan ücret ve kıdem tazminatı alacaklarının ödenmediğini iddia ederek kefenli eylem yaptı.

Üretim yapmayan DEBA'nın 100 eski işçisi, çalıştıkları dönemde ödenmeyen ücretleri ile kıdem tazminatı alacakları bulunduğu iddiasıyla başlattıkları eylemlerini sürdürüyor.

Fabrika kapanmadan önce iş yerinde örgütlü olan Türk-İş'e bağlı TEKSİF Sendikası Denizli Şubesi'nin organizasyonuyla pazar günleri Bayramyeri Meydanı'nda eylem yapan işçiler, kefeni temsil eden beyaz ve siyah bezlerin içine girerek boyunlarına astıkları dövizlerle Candoğan Parkı'ndan Delikliçınar Meydanı'na kadar yürüdü.

Reklam
Reklam

İşçiler yürüyüş sırasında sloganlar atarak kıdem tazminatlarının ödenmesi talebinde bulundu.

Grup adına basın açıklaması yapan TEKSİF örgütlenme uzmanı Ömer Seyfettin Atılgan, sendika olarak işçilerin haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirterek, "Haklarımızdan vazgeçilmesi bekleniyorsa aldanıyorlar. Biz, 'Ya adalet, ya kıyamet' diyoruz" ifadelerini kullandı.

İşçiler, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Muhabir: Mustafa Çiftçi / Mustafa Dermencioğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: