Tekstil Sektörü İçin Ortak Akıl Toplantısı

Malatya’da tekstil sektörü için ortak akıl toplantısı düzenlendi.Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü ile MAKİAD Tekstil...

Malatya’da tekstil sektörü için ortak akıl toplantısı düzenlendi.

Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü ile MAKİAD Tekstil Komitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Tekstil Sektörü Ortak Akıl Toplantısı, 2. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Akbulut Tekstil Fabrikası’nda yapıldı. Toplantıda konuşan MAKİAD Tekstil Komitesi Başkanı Sabahattin Kocaağa, tekstil sektöründe önemli sorunların yaşandığını ifade ederek, bu sıkıntıları şu şekilde sıraladı:

“Kalifiye eleman sıkıntısı, Umem projesi, Yan sanayinin olmaması, Tekstil sektörü, istihdamı en çok sağlayan sektör olmasına rağmen gerekli değeri görmemesi ve örgütlenememesi, Projelerin oluşturulması ve takibindeki sıkıntılar.”

Reklam
Reklam

Çalışma ve İŞKUR Müdürü Vahap Toman ise, “İŞKUR artık eskisi gibi dar kalıplar içerisinde yürüyen bir kurum değil. İşverenlerin talepleri değerlendirilerek, ya kendilerine kurs öneriyoruz yada eleman gönderip istihdam etmelerini sağlıyoruz” dedi.

İşsiz olduğunu söyleyenlere iş beğendiremediklerini anlatan Toman, tekstilcilerin Malatya’da çalıştıracak işçi bulamadığı için Malatya’ya yatırımdan vazgeçmeye başladıklarının iş çevrelerince bilindiğini ileri sürdü. Toman, katılımcılara İş ve Meslek Uzmanı Danışmanı uygulaması hakkında da bilgi vererek, “Her işsizin bir danışmanı olacak” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: