Tekstil ve deri sanayicisi, 'kirliliğe' ilgisiz kaldı

TEKİRDAĞ (İHA) - İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derin Orhon Çorlu'da katıldığı Tekstil ve Deri Sektöründe Katı Atıkların Değerlendirilmesi konulu seminerde boş salona konuştu.

İTÜ İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derin Orhon Tekstil ve Deri Sektöründe Katı Atıkların Değerlendirilmesi konulu bir seminere katıldı. Çorlu TSO Konferans Salonunda düzenlenen seminere 1 tekstilci ile 20 deri sanayicisi katıldı. Sanayicinin ilgisiz kaldığı seminerde Prof. Dr. Orhon boş salona konuştu. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından odanın konferans salonunda düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan İTÜ İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derin Orhon Tuzladaki zehirli varilleri bularak gün yüzüne çıkaranların altın madalya ile ödüllendirilmesi gerektiğini söyledi. Türkiyenin çevre kirliliği konusunu henüz çözemediğini de kaydeden Prof. Dr. Orhon, "Türkiye çevre kirliliği konusu henüz çözememişken ne oldu da hemen katı ve zararlı atık maddesi Avrupa Birliği (AB) tarafından gündeme getirildi. Bu konuda sanayicimiz bilinçli değil. Sanayici zararlı atık yönetmeliği konusunda yeteri kadar bilgi sahibi değil. Şimdilerde bu konuda endişe duyuyoruz ve Avrupa ne yapıyorsa hemen onu yapalım istiyoruz, ancak buna çok uzağız. Alt yapımız yetersiz, sanayici olarak meraklı davranıyoruz fakat önümüze bir sürü mevzuat çıkıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Dünyanın artık denetimler konusunda endüstriyel kirlenmenin kontrolü ile ilgili olarak çalışmalar yaptığını kaydeden Orhon, "Avrupalı sanayici katı atıklardaki zararlı maddeleri en aza indirgeme adına sorunun çözümü için üretimde kullandıkları hammaddenin kalitesini yükseltmeyi hedefliyor. Çevre konusunda yetkililere görevlerini yerine getirip getirmediklerini sorarsanız, getirdik diyorlar peki Çorlu deresi neden yıllardan bu yana kirli ve bu sorun çözülemedi" diye konuştu.