Tekstilci, Avrupa’daki Krizi Kuzey Afrika Pazarına Yönelerek Fırsata Çevirecek

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği, tekstil ihracatçılarının pazar çeşitlendirmelerine katkı sağlamak amacıyla 10-13 Haziran...

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği, tekstil ihracatçılarının pazar çeşitlendirmelerine katkı sağlamak amacıyla 10-13 Haziran 2013 arasında Fas Tekstil Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu düzenliyor. Son yıllarda Fas’ın önemli bir tedarikçi konumuna yükseldiğine dikkat çeken Birlik Başkanı Sabri Ünlütürk, “İplik, kumaş ve benzeri mensucat ürünlerini hammadde ve ara mamul olarak ithal edip hazır giyim mamulü olarak ihraç etme yönünde bir üretim modeli benimseyen bir ülke olarak öne çıkmaya başladı. Hem AB hem de ABD ile yürürlükte olan serbest ticaret antlaşmaları sayesinde bu iki büyük pazara tercihli ticaret yoluyla giriş şansı da bulunan Fas, özellikle hazır giyim ihracatında bu iki büyük pazar için önemli bir tedarikçi konumuna yükseldi.” dedi.

Reklam
Reklam

Fas’ın benimsediği ekonomik model gereği tekstil ve hammaddeleri ithalatının da hızla yükseldiğini, bu sebeple Fas’ın potansiyelinin gözden kaçmaması gerektiğini vurgulayan Ünlütürk, şunları kaydetti: “2011 yılında Fas’ın tekstil ve hammaddeleri ithalatı toplam 2,83 milyar dolarken ülkemizden bu ülkeye yapılan tekstil ve hammaddeleri ihracatının 173 milyon dolar tutarında olduğunu görüyoruz; 2012 yılında ise yaklaşık yüzde 20 artışla 207 milyon dolara ulaştı. Ülkemiz, Fas’ın tekstil ve hammaddeleri ithalatında İspanya, Çin, İtalya ve Fransa’nın ardından beşinci sırada bulunmakla birlikte Euro bölgesinde sürmekte olan ekonomik kriz dolayısıyla Fas pazarındaki payımız her yıl artıyor. Önümüzdeki dönemde bu artışın hızlanacağını öngörüyoruz.”

ORGANİZASYONA KATILIM İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 24 NİSAN 2013

Sektörel ticaret heyetiyle ticaret merkezi Kazablanka’da yapılacak ikili iş görüşmeleriyle katılımcı firmalarla Fas’ın önde gelen ithalatçıları ve hazır giyim firmaları biraraya gelecek. 20 firma ile katılımın sınırlı olduğu organizasyona son başvuru tarihi, 24 Nisan 2013 olarak belirlendi. Ekonomi Bakanlığı tarafından sağlanan pazar araştırması ve pazarlama desteğiyle Fas Tekstil Sektörel Ticaret Heyeti’ne katılım ücreti, firma başına bin 200 Euro olarak belirlendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz