Tekstilden Sonra Süt Ürünlerinde Merkez Oluyor

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, kentin tekstilin ardından süt ve süt ürünleri ihracatında Türkiye'nin önde gelen illerden birisi olduğunu söyledi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, kentin tekstilin ardından süt ve süt ürünleri ihracatında Türkiye'nin önde gelen illerden birisi olduğunu söyledi.

Demir, Avrupa Birliği ülkelerine süt ve süt ürünleri ihracatı yetkisi alan firmalara ve onaylı süt çiftliklerine plaket verme töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'den AB ülkelerine süt ve süt ürünleri ihraç eden 12 onaylı süt çiftliğinden 5'inin Denizli'de faaliyet gösterdiğini ifade etti.

Denizli'de 27 bin 397 adet işletmede 243 bin 446 büyükbaş bulunduğunu, bunun 103 bin 172'nin sağmal olduğu kaydeden Demir, "Denizli, tekstilin ardından süt ve süt ürünleri ihracatında Türkiye'nin önde gelen illerden birisi oldu. Süt ürünlerinin ihracatından 9 milyon 106 bin 442 lira gelir elde edildi. Bu da çok önemli bir rakamdır" dedi.

Reklam
Reklam

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu da bakanlığın destekleriyle yeni uygulamaya konulan projelerin desteklemesi neticesinde 2003 yılında 79 bin 422 büyükbaş olan hayvan sayısının yüzde 207 oranında artarak 243 bin 446'ya ulaştığını bildirdi.

Konuşmaların ardından Denizli'den Avrupa'ya süt ve süt ürünleri ihraç eden firmalarla onaylı süt çiftliklerinin temsilcilerine plaket takdim edildi.

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde düzenlenen törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve AB'ye ihraç yapan firmaların temsilcileri katıldı.

Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: